SPOMEN U ETERU

Sonja Breljak
uspomeneBerlin/ Inozemno izdanje Večernjeg lista u današnjem broju donosi In memoriam posvećen članu naše redakcije, pokojnom kolegi Emilu Ciparu.
U našoj pošti je bezbroj toplih poruka s utješnim rječima. Izdvajamo ovu:
Dragi Hrvatski glasu Berlin, draga Sonja …
Duboko nas je dirnula vijest o smrti našeg prijatelja i kolege – Emila.
Puno smo raznih priča, mišljenja i dojmova podijelili u svega nekoliko godina, a još više ih ostavili otvorenima – misleći: stignemo, ima dana, bitno da to želimo i tomu se veselimo!
Vrijeme nas preteklo. Ostavilo mnogo neizrečenog, nepodijeljenog, nedovršenog. S jedne strane smo tužni zbog toga, a s druge, tako nam drago što je ušao u naše živote, u naš eter, u naš svijet.
Nedostajat će nam Emilova topla riječ, iskrenost, njegova britkost, spremnost da uvijek uskoči gdje treba, podmetne leđa i podrži prijatelja.
S njim smo tamo gdje sad počiva.
Emilu u spomen, u emisiji Hrvatima izvan domovine u četvrtak, 16. listopada 2014., prisjetit ćemo se njegova povratka u rodnu Slavoniju, što je zabilježio na Božić 2006.
U ime kolega Međunarodnog programa Hrvatskoga radija – Glasa Hrvatske,
koordinatorica programa Tatjana Rau.
Tatjana Rau
Voditeljica Tima Produkcije za međunarodne kanale Glas i Slika Hrvatske
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Dragi Prijatelju, ti nisi imao onu sreću koju je imala moja Jadro pobjedila je tu zločudnu bolest pred više od 15 godina. Ja sam već jednom nogom bio na drugom svijetu, teška upala pluča, sepsa, zakzivanje bubrega i 26 dana umjetne kome, me je vratilo na ovaj svijet, danas nakon tri i po godine terapije, mogu reči, isplatilo se je, danas je sve oko mene normalno, ali to nije bio kraj svemu. Došlo je još jedno iskušenje, Tihomir danas 31-nu godinu mlad, nakon nesnoljivih bolova na želucu, otišao je u bolnicu, radiologe, naš čovjek Dalmatinac je otkrio nešto mnogo gore,… Read more »