IZUZETNA VEČER U DORTMUNDU

Iz aktivnosti Matice Hrvateke za Ruhrgebiet

DSCF5814_ps_bwDortmund/ U organizaciji Matice hrvatska za Ruhrgebiet i Auslandsgesellsaft NRW –Dortmund, organizirana je Večer hrvatske pjesme,  jedna od najznačajnijih priredbi koja se iznjedrila u krilu Matice.

Priredba je zamišljena tako da Hrvati i Nijemci uz klavirsku pratnju gospodina Bafa, pjevaju hrvatske pjesme. Bude tu i drugih sadržaja.

Ovoga puta je nastupio zbor Matice pod vodstvom Krešimira Veselica pojačan sa gospođom Paulić iz Wupertala na violini.

Pored toga je organizirana izložba i predstavljanje više hrvatskih pisaca i pjesnika kao i izložba ručnih radova Kate Batarilo.U pauzi kada se grla osuše od pjesme pomognu hrvatska vina koja su redoviti “sudionik” na priredbama.

Veseli jedna stvar, svake godine se pojavljuju nova lica i to pretežno mladi koji rado dovedu i svoju djecu.

DSCF5806_ps_bwMaticu hrvatske za Ruhrgebiet to najviše veseli jer joj je prioritet u svoje redove kao i u upravu uključivati mlade Hrvate,

Godišnji program se upravo prilagođava tome cilju.

Za 2015. godinu Matica planira održati prvo svoju tradicionalnu priredbu u sječnju u povodu priznanja RH. Zatim će u veljači predstaviti školu crtanoga filma iz Zagreba. A poom kao i svake godine dva puta Večer hrvatske pjesme.

Od ove godine Matica kreće sa jednom novinom. Svake godine će se organizirati izložbe hrvatskih umjetnika, prvo onih koji žive u NRW a i onih iz domovine.

Za 2015. godinu su predviđena dvije izložbe:

10.02 2015-10.03 2015. -U galeriji Hainz Hülpert Theatar u Lünenu, Ankica Karačic će izložiti po mnogima svoj zivotni ciklus autoportreta na ulju veličina 100×160 cm (autoportret kompletne figure u pokretu)

15.05-30.06 2015.- U galeriji Aler Welt Haus-Hagen, predstavit će svoje radove Josip Marković i Ante Karačić-Karas

Josip će se predstaviti  motivima sa Jadrana a Ante želi izložiti djela iz svoga već poznatoga ciklusa “ceznem da te zeznem”, u tehnici print grafika.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments