KOMENTAR TJEDNA

Komentari na tekst “Retrospektiva radi perspektive”

Download441121-150x150Josip Mayer/18.11.2014./ Upravo to su važna aktualna sada već i goruća pitanja,koja vjerujem da zanimaju za budućnost mnoga društva,udruge,zajednice,i pojedince.

“Što će donijeti?

Hoće li biti dovoljno širine za retrospektivu? Radi perspektive. Upitati se o greškama. Utvrditi članstvo. Potvrditi (kakav-takav) legitimitet. Omogućiti transparentnost.

Hoće li nakon svega biti moguće konstruktivno razgovarati? Preskočiti sjenu. Dozvoliti ljudima u društvima slobodu izbora. Ne vršiti pritisak. Priznati pogreške s honorarima u udruženju od općedruštrvene koristi. Potražiti odgovarajući sadržaj rada. Prestati se baviti samo politikom. Ispričati se svima koje se vrijeđalo …

E, da, ako ćemo po pravdi, ima se tu još dosta posla!”

 

Ante Karačić/14.11.2014./ Nisam nikada baš nešto posebno obožavao gospodina Kovača.Mozda zato što gospodina nisam nikada ni upoznao ali za gore navedeni citat mu skidam kapu. Rekao je kratko, jednostavno i sve je rekao. HSK ako želi postati ono za čega se godinama predstavljao –krovna udruga, gore navedenoga teksta se mora držati kao sv. pisma i onda ne može nikako faliti.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments