ALIDA U ZEMLJI ČUDESA

Alida Bremer   u Veleposlanstvu RH predstavila svoj roman “Olivas Garten”

tekst i foto: Sonja Breljak

029

Berlin/ Ugodna večer 24. studenog u Veleposlanstvu RH u Njemačkoj. Naime, svoj roman naslova “Olivas Garten” predstavila je Alida Bremer.

 

Rođena u Splitu. U Njemačkoj prilično dugo. Prevoditeljica velikog broja hrvatskih književnika. A njoj samoj, ovo je prvi roman koji je izazavao i priličan interes kako hrvatske tako i  njemačke čitalačke populacije.

Alida piše, slikovitim, toplim jezikom. Knjiga je preslika duše, razgovor dragih osoba, razmatranje povijesti obitelji i države.

U romanu, pripovjedačica koja dugo živi u Njemačkoj, priča kako je naslijedila maslinik u Hrvatskoj, u Vodicama. Sve ….radnja, likovi, doživljaj …sve zajedno gradi jednu toplu priču sjećanja i susretanja.

Publika, koje na žalost u ovaj ponedjeljak uvečer i nije bilo baš previše u Veleposlanstvu RH, mogla je pored čitanja Alide Bremer, uživati i u glazbi mladog pijaniste- Siniše Blaževića, u njegovim izvrsnim izvedbama Chopina, Pintarića i Bacha.

Škrinjica je vrlo uspješno otvorena ovim prvim romanom Alide Bremer. Užitak je čitati. A i slušati. Nadamo se da će nam Alida uskoro donijeti još štogod novo iz svoje književne “zemlje čudesa”.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments