POZDRAV LIKE I DALMACIJE

tekst i foto: Sonja Breljak  … foto album ispod teksta
Berlin/ Lijepo su to uradili u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici. Okupili se u berlinskoj noći, daleko od rodnoga kraja, oko Like i Dalmacije, topline sjećanja, doma, mora, folklora i drage riči roda svoga. Par riječi o Liki i Dalmaciji, izrekli su mladi članovi Zajednice, Nikolina Sučič i Santino Kušević.  Sve koji su ovom prigodom potražili i podijelili tople  osjećaje zajedničke pripadnosti, pozdravio je predsjednik  Zajednice, Damir Kozarić.

Večer su upotpunili i stihovi. Poznatu pjesmu  Dalmacijo, povješću premorena/Dalmacijo, povišću pritrujena, te pjesmu More, recitirala je Milenka Primorac.

Potom je na scenu stupio folklor Zajednice koji vodi Ankica Prskalo. Zapjevali su pjesmu iz Biograda na moru, te izvrsno zaplesali ples iz Pirovca u kojemu su glazbu nadomjestili pokreti i odjeci koraka plesača. Izveli su zatim i Splitski ples te bili burno pozdravljeni od svih posjetitelja. I mi kažemo,  bravo folkloraši!

Potom je večer imala svoj dugi i zabavni nastavak, uz domaće mirise, glazbu i ples, te bogatu tombolu. Bila je  to izuzetno lijepa i ugodna večer  u HrvatSkoj zajednici.

Iz Zajednice najavljuju skori Božićni turnir u beli, u parovima,  07.12.2012 u 19:30 sati. Kao i proslavu Nove godine u njihovim prostorijama. Informacije i rezervacije na telefon: 0172 219 07 31.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Morski čovik
Morski čovik
11 years ago

Jo da me bilo vidit svu tu lipoptu u Berlinu ma i ovako me teplo oko srca sve san lipo proštija ča je Sonja napisala samo ne mogu virovat da tamo nima igrači o briškule i trešete tribalo bi i turnir u tin disciplinama napravit. Ajde lipi pozdrav sviman