SVETI NIKOLA NAVRATIO U WAIBLINGEN

tekst i foto: Josip Mayer
SAM_7423Waiblingen/
Sv.Nikola je navratio i u Waiblingen te je okupio i razveselio mnoštvo mališana… naše iduće generacije.

U organizaciji „HKM-Waiblingen-a, točnije rečeno u dvorani ispod Crkve Sv. Antonius… povodom dana Sv.Nikole opriličena je, uz obimni  program, jedna lijepa, zabavna večer za pamćenje.

Počelo je okupiljanjem negdje oko 300 vjernika kako mlađe tako i starije generacije.

Moglo se je tu vidjeti  mnoštvo djece  kao i  goste iz vjerskog, društvenog, kulturnog, nogometnog, glazbenog javnog života …te vrijedne članove iz udruge „KuSV Zrinski Waiblingen .

SAM_7421Uz pozdrav misijskih organizatora i svećenika,  fra Ivan Škopljanac-Mačina, župnik…bilo je i lijepih recitacija koje su opriličili vrijedni učenici. iz misijkog vjeronauka i Hrvatske dopunske Škole Waiblingena i njegove okoline.

Uz sve to lijepo organizirano i upriličeno,  za zabavno i plesno ozračje, pobrinuli su se već poznati Trio, „CroExspres“a vrijedne domaćice i domaćini pripremali su domaću hranu, i piće.

Oko 20.30 sati djecu je iznenadio sveti Nikola sa punom vrećom darova …imao je čak   i viška pa su neki mališani imali sreću dobiti i po dar više.

Nakon tih svih lijepih i kulturnih zbivanja te lijepih riječi, nastupa te školskih recitacija nakon kojih se burno pljeskalo, moglo se je i vidjeti da mladi uz  modernu glazbu i zabavu, vole ipak i onu domaću narodnu glazbu i običaje.

 

Sve to uz mnogobrojnu  publiku..Njihovi roditelji i vjernici imali su priliku s punim plućima upijat i uživaoti.gledajući kako se lijepo mladi druže i uz roditelje vesele..a to su ujedno i njihova djeca.

 

 

Suprogi  Brigiti i meni osobno lijepo se je vidjelo,..vidjlo se je to i u očima onih koji nas još poznaju,i naš rad i djelo,

da smo imali opet priliku posjetiti stare prijatelje iz  HKM Waiblingen,

te iz udruge  KuSV Zrinski Waiblingen . u kojem smo bili uz cjelu obitelj radno i pasivno aktivni skorom jedno deset ljeće.

 

Zabavno veselje je trajalo,sve do kraja i završetak programa negdje kasno u noć.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments