RODILO SE DJETEŠCE

piše: Marija Kukić
IsusSa zvonika svih crkava upravo otkucava ponoć. Ove noći dogodilo se čudo. Rodilo se djetešce u krilu Djevice. Rodio se Isus, naš Spasitelj i Otkupitelj. U bijednoj prohladnoj štalici, grijan ljubavlju svoje majke i toplinom Josipovog srca.

I u našoj crkvi kutjevskoj  noćas je posebno svečano. Popunjena je do posljednjeg mjesta, ni igla ne bi  više stala u nju. Ugodna je i topla. Urešena božićnim drvcima,obogaćena jaslicama …

 A ona stara „tko pjeva dvostruko moli“ noćas je došla do punoga izražaja. Pjevalo se punim plućima, radosno, s ushićenjem. A kako i ne bi, kad se noćas rodilo dijete.

Svako rođenje radostan je događaj u obitelji. I zato se naša župska obitelj  toliko uzradovala rođenju malog Božića te molitvom, pjesmom i svirkom pozdravila Njegov dolazak među nas.

„Narodi nam se Kralj nebeski“, „Radujte se narodi“, „Veselje ti navješćujem“, „Svim na zemlji mir, veselje“… to su samo neke od prelijepih hrvatskih božićnih pjesama čije su riječi odjekivale crkvom iz raspjevanih grla i svojom slatkoćom hranile dušu i srce.

Ove svete noći, ali i u svima ostalim noćima i danima, dopustimo da se Božić uistinu dogodi u našim srcima, da  u njima trajno ostane, da se ljubav rodi svaki dan iznova. Božić je ljubav ogrnuta sjajem svjetlosti u  nama.

Neka svima budu blagoslovljeni putovi kojima idemo mi i svi  oni koje volimo, neka novorođeno djetešce blagoslovi sve što mislimo, radimo, želimo …

A ja vama svima, dragi moji,  ŽELIM ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
slavonac
slavonac
9 years ago

Nabroji Marija nekoliko divnih hrvatskih Božićnih
pjesama sve jedna ljepša od druge. Još mi u ušima
zvone ti predivni napjevi koje su noćas u našoj
župi popratile i tambure crkvenog tamburaškog
društva. Nek nam živi ta ljepota ……………..