I MI SMO CHARLIE

Dvanaest ljudi je poginulo, a još četvero ih se nalazi u kritičnom stanju nakon napada terorista naoružanih automatskim puškama na redakciju francuskog satiričkog lista Charlie Hebdo, izvještavaju svjetski mediji. 

Francuska je u šoku ...e, da nakon jučerašnjeg događaja tko ne bi i bio. Ali ne samo Francuska.

Tužni je to događaj koji se tiče svakog od nas, i to ne samo nas od iste, novinarske struke kao i žrtve terorističkog akta, već svakog ponaosob, baš svakog od nas koji svojim životnim stavovima i reakcijama, osuđujemo ili ignoriramo, prešućujemo ili šutke podnosimo nasilje, fanatizam, razbojstva, kriminal, prijetnje, pritiske…

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je kako napad u Parizu nije samo napad na francuske građane, nego i na slobodu medija i govora.

‘Ni na koji način ga se ne može opravdati’, rekla je Merkel te istaknula da je Njemačka uz Francusku u ovim teškim trenucima…

Crni je to dan za Pariz i Francusku, crni dan za Europu, Svijet, za novinarstvo, za ljudskost …

Osuđujemo ovaj oružani napad, žalimo mlade ljude koji su krenuli tim putem. Izražavamo suosjećanje s obiteljima nastradalih, žalimo za stradalima, želimo ozdravljenje ozlijeđenima, ističemo potporu  kolegama.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Ovo je neshvatljivo, jer ni u Kuranu ne piše “ubij onog koji drukčije misli” već piše ne ubij.

Ali, može se zlo napraviti i bez oružja. Pogledajmo uništenje splitskog satiričnog lista “Feral Tribun” i njega više nema a zločinci se još uvik šetaju okolo. Toliko o zločinima.

Slavonka
Slavonka
9 years ago

O, Bože, što se to događa u ljudskim umovima? Uvrijedit ću divlje zvijeri ako kažem da je ovaj napad na nedužne ljude – zvjerski.