NAŠ BISERU

Naša sopranistica Evelin Novak, stalna članica berlinske državne opere, izvrsna na prvom cjelovečernjem koncertu

tekst i foto: Sonja Breljak
052Berlin/ Bila je to predivna večer. Mogu nizati i razne druge epitete a opet svi će biti premalo za izraziti ljepotu glasa i nastupa naše sopranistice Evelin Novak na prvoj Liederabend, cjelovečernjem samostalnom koncertu održanom u Gläsernes Föyer Staatsoper im Schiller Theater.

Uz pratnju pijaniste Mathiasa Samuila, Evelin Novak je u prvom dijelu večeri pjevala skladbe Straussa, Korsakowa i Rachmaninowa, dok su u drugom dijelu večeri bile na programu skladbe Dore Pejačević, Josipa Hatzea, Ivana Zajca te na kraju i djela Torroba, Marquesa i Ruperta Chapia.

Oduševljena publika je na kraju programa, u iščekivanju još kojeg glazbenog dodatka, nerado napustila svoja mjesta u dvorani. Pravi dokaz kako je Evelin Novak na ovom koncertu osvojila srca publike.

Zadovoljna nastupom Evelin Novak bila je i njena profesorica  Dunja Vejzović koja je za ovu prigodu doputovala u Berlin. Dok je mama od Evelin imala suze u očima, posebno, kao i brojni u dvorani, nakon pjesme Majka, Dore Pejačeveć koju je na kraju programa, nakon pljeska koji nije prestajao, izvela ponovno.

Predivna večer! O, naš krasni biseru!

Nakon koncerta, u kantini teatra  nazdravilo se prvom uspješnom samostalnom koncertu a kušalo i kolače koje je priredila mama  od Evelin Novak. Može se reći da smo i mi Hrvati, dostojanstveno kako i treba, na ovom koncertu pozdravili našu Evelin i dali joj potporu u njenom radu. Na koncertu je bio i veleposlanik RH, Ranko Vilović sa suprugom, potom i župnik i voditelj HKM u Berlinu, fra Frano Čugura kao i operni pjevač Ante Jerkunica koji ima angažman u Deutsche Oper.

Roza, Liza, Marija, Matija, Ančica, Boža, Saša, Ivo, Jadranka, Zdenka, Mira, Anela, Ivan, Mateja, Lukrecija, Andreja, Slavica, Draška ...pa bilo nas je ohohooo!

Jedva čekamo još koju prigodu ponoviti posjet i ovaj lijepi doživljaj. Reklo bi se …Evelin Novak je dobila svoj Fan -klub. S razlogom!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments