TEŠKA A ZASLUŽENA POBJEDA

Landesliga Berlin, 16. kolo: SD Croatia-Berlin e.V – Fortuna Biesdorf  3:1 (0:0)

tekst i foto: Ivo Dorotić
P1000069Berlin/Tempelhof/
Igrano na pomoćnom terenu Friedrich-Ebert-Stadiona, na umjetnoj travi po lijepom vremenu i pred oko 130 gledatelja.

SD Croatia: Kopmann – Helfert, Vukadin, D. Beier, Malik – Bräuer (od 20. S. Kiyak), Ergiligür – Ohadi (81. Jurilj), Schrödter, Cakmak (46. B. Salatur) – Uzuner.

Sudac: Schmalenbach (Westend 01), dobar.

Strijelci: 1:0 (55.) B. Salantur; 2:0 (75.) Malik; 2:1 (77.) Creutzberg; 3:1 (90 +4) Uzuner.

Najbolji igrači: Malik (našao mjesto u momčadi kola), Ergiligür, B. Salatur – Creutzberg, Seigewasser, Paris.

Teška povreda ponajboljeg igrača SD Crotije, Christopera Bräuer, bacila je sjenu na zasluženu, ali tešku pobjedu ekipe trenera Wilkea koji je rekao:  “Draže bi mi bilo da je Chris ostao zdrav, pa da i nismo bodove osvojili!”

Salantur koji je u 46. min ušao u igru, unio je mnogo živosti i agresivnosti u igru domaćina. Gosti su imali dvije izgledne prilike u prvom poluvremenu, ali jednom zahvaljujuci prisebnosti Kopmanna, a drugi put svojoj nesmotrenosti nisu uspjeli rezultat okrenuti u svoju korist.

Šok nakon povrede je dugo trajao, ali je na kraju sve dobro završilo. Ni Schrödter nije imao svoj dan, ali konačno je Uzuner postigao svoj dugo očekivani pogodak, nakon teške povrede stopala u razigravanju za ulazak u Verbandsligu.

Pred golom Fortune (1)SD Croatija se je izjednačila po broju osvojenih bodova sa SF Johanistalom uz jednu zaostalu utakmicu, upravo protiv današnjeg protivnika. Utakmica je to koja ima dugi rep …najprije je sudcu pozlilo, pa je natjecateljska  komisija odlučila da utakmicu dobiva Fortuna sa rezultatom 6:0, na što se  Croatia žalia. Žalba je imala uspjeh, utakmica se trebala ponovo odigrati. No, sad se je žalila Fortuna, tako da će 23.02. o žalbi odlučivati Verbandsgericht.

SD Croatija se je osjetno pojačala: Kiyak, B. Salantur (Hertha 06), Wiegeles (TSV Rudow), Beyer (Viktoria 89 II), Kopmann (TuS Makkabi), Vincetic (Hrvatska). Uz to, osam igrača je napustilo SD Croatiju.

Sljedeće kolo:

Brandenburg 03 – SD Croatia-Berlin e.V. igraju u nedjelju 22.02. u 14:00 sati, na igralištu u Sömeringstraße, 14050 Berlin.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments