VRIJEME ZA PROMJENE

 Je li konačno došao trenutak da promjenimo način našeg razmišljanja?

piše: Mato Agatić
Singen/ Smatram da je samo promoviranje dijaloga i povjerenja bilo i ostati će,  relevantan faktor međusobne podnošljivosti, jer u svakom čovjeku postoji mogućnost razvitka i dobra i zla.

Zašto je važno da svi na svoj primjeran način razvijamo ono što je dobro?

Jednostavno zato jer ćemo samo na taj način ubrzo doznati kome će se od  svega ovoga smrknuti,a kome svanuti.

Vladajuća struktura oprostom dugova igra igricu “svjetlije budućnosti” dok se nad sve siromašnijom zemljom nadvio veliki mračni oblak a svjetlo se ne nazire niti u daljini ovog bezizlaznog tunela.

Dosta je obećanja, počnite okupljati najsposobnije iz lijevog krila ,centra, i desne opcije i konačno prestanite s postrojavanjem najposlušnijih,a omogućite najsposobnijima da se dokažu svojim znanjem, kako s  pravom  nedavno reče prof.dr.Prgomet u Intervju NU2.

Ovo su već odavno bili znaci za uzbunu, vrijeme je da se konačno odbaci magla, okovi i maske pa i vlastite, i da dugoročno  djelujemo i cilju općeg boljitka naše domovine.

Svi mi  koji stvarno želimo dobro Hrvatskoj (domovini svih njenih poštenih građana koji ju prihvataju kao domovinu ) možemo, zapravo i moramo, zajednički pomoći  u ozdravljenju našeg društva od one opake, skoro pogubne, bolesti  zvane “jednoumlje”.

Nitko, a političari posebno, nema pravo da i dalje ugrožava ionako teško bolestan sustav u Hrvatskoj i da razara i  ono  malo preostale zdrave ekonomije, i kontinuirano  izluđuje njene građane, a sve u cilju osobnog interesa.

Veoma loše dosadašnje upravljanje, još  od 2000-te godine, srozalo je našu ekonomiju u toj mjeri tako da si ne smijemo dozvoliti istu pogrešku te ponovo izabrati nesposobnu vlast.

Naša domovina ima mnogo uspješnih građana kako unutar  tako i diljem svijeta koji su sposobni (ali možda vladajućima  nepodobni) i  koji  sigurno mogu adekvatno odgovoriti svim izazovima, ali im politička garnitura mora  vatrogasnom brzinom  ukloniti zapreke koje su im sami postavili.

Primjer za uspješan rad je Bože Petrov, gradonačelnik Metkovića, nezavisni kandidat koji je dokazao da je jedini put prema boljitku  prestanak pretakanja iz šupljeg u prazno, što je pokaz da dolazi vrijeme osoba koje nisu izašle iz stranački inkubatora.

Njegov mjere štednje su učinkovite i dokazale su se kao  svjetlo na kraju dugačkog tunela, a to je povratak morala  i vjerodostojnosti u HR politiku.

Jedna od posljedica dugogodišnjeg lošeg  upravljanja je svakodnevno veći broj siromašnih u hrvatskom društvu, te nas radi tog očekuje daljnje zarobljavanje kojeg bi vladajući trebali biti svjesni i svojim doprinosom zaustaviti  rečeno, ili će se ono u protivnom još više proširiti i produbiti .

Ako se s nekim ne slažete, dakle imate suprotna mišljenja i nešto vas dovede u situaciju da preispitate svoje stajalište i dođete do drugog rješenja, uvjerenja sam da to čovjeka ne osiromašuje nego obogaćuje.

To je jedini ispravan način kako se ponašati prema ljudima sa kojima se ne slažemo.

Prestanimo konačno strahovati od istinske demokracije, i traženja nepostojećih unutarnjih neprijatelja.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
9 years ago

Poštovani Mato

Vidim da je i Vama goruća želja za promjenama,te približavanje hrvatske nacije jedni drugima,više slogi i zajedništvu,te boljem međusobnom sporazumljevanju.

Ali, kako to učiniti iz daljine, te se sporazumiti više zajednički, osim autorskih postavki kako i na koji način više zajednički razgovarati.
Recite vi meni,ako već sami blogeri, i autori članka nisu spremni,više dati od sebe i u smislu komentiranja vlasitih postavki.

A, toliko i na HGB raznih znanstvenih i radno iskusnih stručnjaka,od novinara,izvjestitelja do književnika,i koje kakovih drugih specijalista i zanatllija na dalje.