REDOVNIČKI ZAVJET

tekst i foto: Alfred Matijašević
IMG_2395Kutina/ Crkva BDM Snježne u Kutini, bila je ispunjena do posljednjega mjesta – na dan Bijele nedjelje, blagdana Božanskog milosrđa.

Održano je Slavlje polaganja prvih redovničkih zavjeta brata Krunoslava Crkvenca iz Daruvara, pripadnika Družbe Sinova Bezgrješnog začeća, prvog Hrvata nakon brata Ivana Bonifacija Pavletića ( rođenog u obližnjoj Zbjegovači 1864. – umrlog u Rimu 1897. ).

Svoje zavjete u petoj godini priprave za redovnika, potvrdio je brat Jarouz Hayohay sa Filipina.

Svečano misno slavlje  predvodio je p. Mariano Passerini zajedno sa mjesnim župnikom, preč. Dragutinom Papićem.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dubravka
Dubravka
8 years ago

Kad sam ja bila mala, svećenika smo pri susretu pozdravljali:”Faljen Isus!(Hvaljen Isus!), a on bi nam odgovorio: “Vazda budi!”
Danas su običaji drugačiji.

katica kis
katica kis
8 years ago

Dragi Alfrede, hvala vam na ovoj vijesti. U hrvatskom narodu ima sve manje svećenika, pa je svaki novi redovnik, svećenik i te kako dobro došao, jer “žetva je velika a radnika malo” ili “puno ovaca a pastira malo”. Lijepo je i Bogu drago dovoditi duše u Crkvu božju. Svećenici su posebni ljudi koji su izabrani od Boga, iako imaju sve slabosti kao i mi obični ljudi. Za njih se treba, mislim, posebno moliti, jer su više kušani nego obični ljudi. Malo šale za kraj. Još iz djetinjsva se sjećam, da sam poslije prvog sata vjeronauka, bila jako fascinirana, oduševljena ovim… Read more »