DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i u Slavonskom Brodu

Tekst: Ivica Vlašić

SLAVONSKI BROD – I ove će godine na dostojanstven način građani Slavonskog Broda obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991, prigodnim programom u utorak 17. studenog, kojega zajednički pripremaju Grad Slavonski Brod, župa i svetište Gospe Brze Pomoći, Udruga civilnih stradalnika i ostale udruge iz Domovinskog rata.

Program sjećanja počinje u 17.30 sati ispred kapele svete Ane u brodskoj Tvrđavi zajedničkom molitvom za sve žrtve Vukovara 1991, nakon čega će se formirati povorka s lampionima i uputiti prema Vukovarskoj ulici, uzduž koje će postaviti upaljene lamipone.

Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata položit će lampione i ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te Spomenika poginuloj djeci u Domovinskom ratu, a sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata služit će se u 18.30 sati u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći.

Brođani su pozvani pridružiti se i posvjedočiti pijetet prema žrtvi Vukovara, te u njoj otkriti svjetlo našim sadašnjim nastojanjima za dobro Domovine!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments