NAŠ PJESNIK NA TELEVIZIJI

Pjesnici su čuđenje na svijetu. I na internetu. A sad i na televiziji!

tekst: Sonja Breljak
Zagreb-Svijet/ U emisiji naslova “Knjiga ili život” koja je na trećem programu Hrvatske televizije u utorak, 01.12.2015. u 22:43 bit će riječi o našem suradniku, pjesniku koji piše pod pseudonimom Sven Adam Ewin.

Epizoda  emisije koja će trajati deset minuta, ima naslov: Tko je SAE ili pjesnici su čuđenje na internetu.

Tko je virtualni poeta ludens hrvatske književnosti koji se skriva iza pseudonima Sven Adam Ewin? Kako piše prvoklasne pjesme u frenetičnom ritmu, svakodnevno objavljujući na društvenim mrežama okupljajući oko sebe gomilu sljedbenika i obožavatelja? Što nam poručuje skrivanjem svojeg identiteta, kakva je njegova poezija i zašto je sve toliko zaintrigirala? Doznajte u emisiji Knjiga ili život. 

Tako stoji u najavi nove epizode emisije “Knjiga ili život”, koju potpisuje urednica: Karolina Lisak Vidović. Epizoda će biti i reprizirana u srijedu, 02.12.2015. u 11:07.

U emisiji će govoriti prof. Krešimir Bagić, prof. Katica Ivanković i Zrinka Berglec,  studentica kroatistike, koja je o knjizi “Zmijski car”, Svena Adama Ewina pisala u posljednjem “Kolu”.

Razmišljam…deset minuta, troje gostiju, stihova kao dokaza “krivnje”, napretek …

Bilo bi lijepo da epizoda Tko je SAE…emisije Knjiga ili život, bude dostojanstven uvod ili odskočna daska s koje će  u buduće, kad radoznalost ka nepoznatom i tajanstvenom umine i utiša iako likom i prilikom možda i nije zadovoljena (tko zna?!), poteći pjesnikovi stihovi kao važna, duboka i sadržajna zamjena za formu.

Pa nije li upravo to ono što je pjesnik od čitatelja želio?

Čitajte pjesmu! A ne autora!, poruka je pjesnikove poezije i njegova stava kojeg smo (s početka ne baš bezbolno) respektirali kao i naslov članka u kojemu smo svojevremeno najavili suradnju i stihovima Svena Adama Ewina, na Hrvatskom glasu Berlin, u posebnoj rubrici, dali  dom.

I, nismo pogriješili!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments