“BROĐANI” SU DAROVALI

piše: Sonja Breljak
Iskreno zahvaljujemo na donacijama. Štićenici također zahvaljuju. Lijep pozdrav …stoji između ostalog u pismu upućenom berlinskim Brođanima, kojega je potpisala Maja Kuten- Hadrović iz Dobrotvornog instituta Hrvatske.

Razlog ovim izrazima zahvalnosti pristiglih u Berlin iz Zagreba, je novčani prilog od 2000 eura kojeg je Zavičajni klub Brođani Berlin ovih dana uputio  kao  pomoć dvjema obiteljima u Hrvatskoj. Radi se naime o obitelji Grgić iz Lekenika koja broji 11 članova, uz roditelje i devetero djece od kojih je petero bolesno. Drugi dio pomoći Brođani su namijenili obitelji Mišetić iz Vrgorca čija dva sina, blizanci, Franjo i Mihovil, imaju velikih zdravstvenih poteškoća.

Samo da obitelji dobiju pomoć prije Uskrsa …razmišlja brižno Elizabeta Kopić, dopredsjednica berlinskih “Brođana”. Da se to i dogodilo, zahvalno i zadovoljno potvrđuje, slanjem kopiranih uplatnica obiteljima, Dobrotvorni institut Hrvatske koji kontinuirano pomaže ovim i drugim obiteljima teškog zdravstvenog i financijskog stanja. “Brođani” su zadovoljni učinjenim. Njihova pomoć stigla je na prave adrese. Tople riječi zahvalnosti su im dovoljne.

A zadovoljni i mi. Kako da ne! Naime, Brođani su na stranicama Hrvatskog glasa Berlin saznali o ovim potrebnim obiteljima. Kako to? E, pa lijepo …Hrvatski glas Berlin medijski je pokrovitelj Dobrotvornog instituta Hrvatske  čije projekte i aktivnosti podupire ponajprije brzim i potpunim  informiranjem javnosti o njima. Da to urodi plodom kao u ovom slučaju, i bolesnima i siromašnima u ovo uskršnje vrijeme barem malo olakša život, ispunjava i nas zadovoljstvom. Hvala dragi “Brođani”!

Podsjetimo, nedavno su berlinski “Brođani” darovali i 2000 eura “Zlatnom cekinu”, Centru za rehabilitaciju djece iz Slavonskog Broda. Kod naših se “Brođana” HUMANOST uistinu piše velikim slovima.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments