SVETI NIKOLA IMA POMAGAČA

Sveti Nikola i Josip Šimunić posjetili Stuttgartski Velebit

tekst i foto: Josip Mayer
SAM_0822 (1)Stuttgart/ U ispunjenoj klupskoj dvorani HKŠU Velebit / Stuttgart, održana je tradicionalna proslava svetog Nikole.  Proslava je bila ipak malo drukčija nego prošlih godina. Za promjene se pobrinuo  iznenadni dolazak Josipa Šimunića.

Da se prije u javnosti znalo da će Stuttgartsku udrugu HKŠU Velebit, uz Sv. Nikolu posjetiti i Joe Šimunić, prostor Doma HKŠU Velebita ne bi bio dovoljan.

Oko Joe Šimunića okupili su se gosti Velebita, poput djece oko Svetog Nikole, kako bi sa njim razgovarali, te su mogli kupiti DVD film “Moja voljena Hrvatska” s njegovim autogramom. U obraćanju posjetiteljima, Josip Šimunić je, između ostalog, rekao:
9-09d5594fc3e8“Veseli me kada vidim kako su naši ljudi ovdje izvan Hrvatske vezani uz naše misije i kulturne i sportske udruge i klubove, te u kolikom su se broju odazvali promociji mojega filma. Zato koristim priliku da Vam od srca zahvalim, jer upravo Vi pokazujete koliko Vam je stalo do Hrvatske i istine, poručio je Joe Šimunić u svom govoru.

Podsjetimo se:

Nakon završetka sjevernoameričke turneje u kojoj je posjetio 9 gradova, Josip Šimunić krenuo je sa njemačkom turnejom u kojoj zajedno s redateljem Jakovom Sedlarom promovira film o svom životu pod nazivom “Moja voljena Hrvatska.”

Na prezentacijama Šimunićevog filma “Moja voljena Hrvatska.” koje su proteklog vikenda održane u hrvatskim katoličkim misijama na području Baden Wirtenberga u Ludwigdsburgu, Stuttgartu i Karlsruheu tražilo se mjesto više. Prezentacija je najavljena poslije Ausburga nakon, Nove godine i u drugim njemačkim većim gradovima.

Film je životna priča legendarnog hrvatskog nogometaša Josipa Šimunića koji je 105 puta branio hrvatske boje. U filmu se nalazi mnoštvo nepoznatih ili malo poznatih snimki iz njegovoga života i karijere. Svojim izjavama o Šimuniću, ali i o razlozima igranja za Hrvatsku, film značajno obogaćuju osobe poput Modrića, Mandžukića, Srne, Rakitića, Kovača, Kranjčara te nekolicine stranih svjetski poznatih igrača i trenera. Svi oni svjedoče o Josipu kao sjajnom sportašu i čovjeku.

Scenarij filma napisao je Hrvoje Hitrec.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments