SJAJNO DRUGO MJESTO

Dinamovi stariji pioniri osvojili  drugo mjesto na dvoranskom turniru  u Njemačkoj

tekst: Andro Fistonić
foto: Igor Karačić
Zagreb – Iserlohn/ Dinamovi stariji pioniri predvođeni trenerom Danijelom Erbežnikom osvojili su sjajno drugo mjesto na dvoranskom turniru u Iserlohnu u Njemačkoj! 

Modri pioniri tako su postigli zavidan rezultat u većinom bundesligaškom društvu (uz PSV, Rapid Wien, Basel i ostale europske momčadi) te su zasluženo osvojili drugo mjesto.

Turnir se igrao u dva kruga po skupinama gdje su između ostalih bile i momčadi Schalke 04, Werder Bremen, HSV, Eintracht Frankfurt i Borussia Mönchengladbach.

U prvom grupnom krugu ekipa GNK Dinama je zabilježila tri pobjede i jedan poraz, te kao treća u skupini C s istim brojem bodova kao prvi i drugi (Werder Bremen, FC Koln).

Sljedećeg dana momčad trenera Erbežnika u skupini je upisala rezultate: 1:0 protiv HSV-a, 2:1 protiv Eintrachta i neugodan 1:4 poraz od Schalkea. K

ao drugoplasirana momčad u skupini Dinamo je stigao u četvrtfinale gdje je slavio 3:1 protiv Bayer Leverkusena, da bi u polufinalu naši dečki odmjerili snage sa Stuttgartom.

Dinamo je slavio 4:3 i zasluženo dobio mjesto u velikom finalu. Unatoč velikoj motivaciji i želji pionira Dinama, Borussia Dortmund slavila je velikih 5:1. Rezultat nije bio realno mjerilo snage ovih dviju momčadi, ali se mora priznati da je Borussia bila sretnija, spretnija i za dlaku bolja te odnijela zasluženo prvo mjesto. 

Osim lijepog i zasluženo osvojenog drugog mjesta, iz redova Dinama proglašen je najbolji igrač turnira – kapetan Tomislav Krizmanić. 

Dinamo je nastupao u sastavu: Josipović, Hrvoj, Nikolić, Jančić, Radonja, Krizmanić, Stranput, Saranić, Mihoković, Magdić.

Danijel Erbeznik (trener), Andro Fistonić (pomoćni trener), Kristijan Popovski (kondicijski), Josip Jurić (fizioterapeut)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments