STIJEG SLOBODE

Pjesnička manifestacija domoljubne pjesme, Knin – Pakoštane, 2016.

Hrvatsko književno društvo ogranak Zadar, drugu godinu zaredom pokreće pjesničku (godišnju) manifestaciju domoljubne pjesme STIJEG SLOBODE prema izvornoj ideji Nikole Šimića Tonina.

Pjesnička manifestacija je zamišljena tako da se pjesnici nakon odabira pjesama pristiglih na natječaj njih deset, pozove na pjesničku večer domoljubne pjesme na kninsku Tvrđavu.

U vrijeme proslave DANA OLUJE održat će se pjesnička manifestacija pod nazivom Stina Pradidova, gdje će žiri ocijeniti i odabrati pobjedničku pjesmu, koja će biti objavljena zajedno s drugih deset odabranih pjesama na e-književnim novinama Poetski frnjokuli i Zadarski književni ljetopis, a i u Zborniku STIJEG SLOBODE.

Nagrada za najbolju domoljubnu pjesmu dodijelit će se u Pakoštanima na dan rođendana heroja DOMOVINSKOG RATA Ante Gotovine, na pjesničkoj večeri pod nazivom STIJEG SLOBODE, gdje će biti priređena pjesnička večer pobjedniku / ci pjesničke manifestacije.

Ideju je podržala i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović i mnoge institucije, tijela, uprave, udruge i istaknuti pojedinci.

Pobjednik / ca dobiva plaketu STIJEG SLOBODE, i umjetničku sliku.

Radove (jednu domoljubnu pjesmu potpisanu punim imenom i prezimenom i kraću biografiju) s naznakom: Natječaj za pjesničku nagradu STIJEG SLOBODE slati na e-adresu:

nikola.simic.tonin@gmail.com

O pobjedniku / ci odlučivati će žiri u sastavu: Nikola Šimić Tonin, Ante Nadomir Tadić Šutra,  Žaklina Glibo,  Anita Martinac, Mirjana Majić, Andreja Malta, Valerijo Orlić, Ante Gregov Jurin, Joso Nekić, Dragan Gligora, Davor Jašek, izaslanik / ca predsjednice RH, predstavnik / ca grada Knina.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments