SLIKARICA PUNA SRCA

tekst i foto: Sonja Breljak
044Berlin/ Najprije zagrljaji pa onda moj novinarski zadatak. A kako i ne bi bio takav redoslijed kad se radilo o izložbi Ankice Karačić, slikarice iz Iserlohna, koja je zajedno sa suprugom Antom Karačićem, naša dugogodišnja suradnica, posebno u onom dijelu koji se tiče tijeka i ostvarenja likovnog natječaja za hrvatsku djecu širom svijeta kojeg ovaj bračni par umjetnika i entuzijasta godinama provodi a naš Hrvatski glas Berlin prati, promovira i o njemu izvještava. Baš se obradovah susresti i konačno upoznati ove vrijedne i telentirane ljude  o čijem radu smo često pisali.

082O životopisu Ankice Karačić koja se ovom prigodom u Veleposalnstvu RH u Berlinu predstavila izložbom naslova “ODER NICHT”, govorio je veleposlanik RH u Njemačkoj, Ranko Vilović, izražavajući zadovoljstvo da je izložba, nakon dužeg nastojanja, i ostvarena.

O svom životu po dolasku u Njemačku, obiteljskom i osobnom, profesionalnom razvoju, par riječi je, vrlo dirnuta, izgovorila i Ankica Karačić te potvrdila upravo ono što i njeni radovi koji slijede  njen život i govore: Ankica je slikarica od sveg srca i puna srca pa nije čudo da njen trud i rad nije ostao nezamijećen.

Glazbeno je večer vrlo lijepo upotpunio pijanist Siniša Blažević.

Izložba Ankice Karačić u Veleposlanstvu RH ostaje otvorena do 13. svibnja 2016. godine.

Ankica i Ante Karačić nazočit će u subotu, 16.04. u 18 sati, promociji knjige “Ono malo duše” Emila Cipara i obilježavanju obljetnice Hrvatskog glasa Berlin u dvorani Hrvatske zajednice Berlin.

031

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments