SLAVLJE UZ ZVUKE SAXOFONA

Veleposlanstvo RH u Njemačkoj obilježilo 25-tu obljetnicu  hrvatske države i njenih oružanih snaga.

tekst i foto: Sonja Breljak    ….foto album
168Berlin/ Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Njemačkoj je svečanim prijamom organiziranim u atriju Njemačke banke, obilježilo jubilej, 25 godina hrvatske državnosti, neovisnosti države i oružanih snaga.

Svečani prijam je okupio brojne predstavnike diplomatskog kora, njemačke države, hrvatskih udruženja i društava.
Program večeri je vodila Martina Ćosić. 139O povijesti, sadašnjosti i budućnosti Hrvatske, govorio je veleposlanik Ranko Vilović a potom i Christian Schmidt, njemački savezni ministar za ishranu i poljoprivredu.

Riječ dvije o gospodarskom razvoju njegova kraja, što je vrlo zaokupiralo nazočne, a sve u prijevodu na njemački jezik, Stipe Škorića, izrekao je i Predrag Štromar, župan Varaždinske županije, koji je, koja je i bila partner, sponzor održavanja proslave u Berlinu. Njima se, uz Zorana Andročeca iz Ingre te hrvatskih udruženja i ugostitelja, na pomoći oko organizacije proslave Dana državnosti, i zahvalio veleposlanik Vilović u svom govoru.

Nakon prigodnih govora uzvanici su imali prigodu uživati u glazbi Zagrebačkog kvarteta saxofona. Svirali su djela Josepha Haydna, Borisa Papandopula i Milka Lazara.

Obilježavanje jubilarnog Dana državnosti te jubileja neovisnosti i oružanih snaga Republike  Hrvatske, završilo je potom kušanjem gastronomskih specijaliteta, te druženjem i razgovorima na njemačkom, hrvatskom i brojnim drugim jezicima diplomatskog kora koji se, posebno u vojnom dijelu, uveliko odazvao pozivu na obilježavanje i proslavu značajnih jubileja mlade hrvatske države.

165

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments