PJESNIČKI “HOD SE NASTAVLJA”

U Mariji Bistrici se slavila ljubavna poezija

prilog: Marica Žanetić Malenica

Marija Bistrica/ Točno na Valentinovo, 14. veljače, u Domu kulture u Mariji Bistrici on-line je održana završnica 18. recitala ljubavne poezije „Željka Boc“ u organizaciji Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica i Radio postaje Marija Bistrica.

Na natječaj, koji je trajao od 21. studenoga 2020. do 6. siječnja 2021., pristiglo je 319 radova pod šifrom koje potpisuju 74 autorice i autora.

Prosudbena komisija u sastavu: dr.sc. Nada Babić, dr.sc. Zrinka Jelaska, prof. Vesna Svaguša i pjesnik Enes Kišević odlučila je da su svoje mjesto u ovogodišnjem zborniku „Hod se nastavlja“ zaslužili 54 autorica i autora.

Na završnoj večeri  interpretirano je 36 pjesama što su vrsno obavili Rosanda Tometić i Dubravko Sidor. Glazbene gošće na klaviru i violini bile su sestre Darija i Marija Miketić.

Zbog epidemiološke situaciji uživo je program pratilo tek tridesetak posjetitelja. Uz sudionike recitala i članove povjerenstva bili su to nagrađeni te nekolicina onih zastupljenih u zborniku. Recital se mogao pratiti on-line na stranici Knjižnice, a moći će se pogledati i na You-tube-u.

Po odluci Prosudbene komisije nagrađeni su:

1. Jelena Stanojčić iz Zagreba za pjesmu „Rekao si oprosti“

2. Goran Gatalica iz Zagreba za pjesmu „Zbog tvoje dobrote“

3. Anđelka Korčulanić iz Splita za pjesmu „Sve moje“

te pohvaljene:

1. Marica Žanetić Malenica iz Splita za pjesmu „Nisam kopriva“

2. Ljiljana Vuglač iz Ivanca za pjesmu „Mušmule je okitio snijeg“

3. Grozdana Drašković iz Huma na Sutli za pjesmu „Mogla bih, ali neću…“

Nagradu publike, ove godine izuzetno zbog epidemiološke situacije, dobila je pjesma s najvećim brojem lajkova od njih 36 koje su bile objavljene na Facebook stranici Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica naslova „Zašto si lijep“ autorice Eleonore De Lai iz Ivanca. Posebno priznanje, Vjenčić Željke Boc, ustanovljen prošle godine, dobila je Petra Friščić iz Marije Bistrice za pjesmu „Hod se nastavlja“.

Među autoricama i autorima uvrštenim u zbornik „Hod se nastavlja“ te nagrađenima i pohvaljenima je nekoliko pjesnikinja, suradnica portala Hrvatski glas Berlin: Anđelka Korčulanić, Jelena Stanojčić, Marica Žanetić Malenica i Ljubica Rogulj te pjesnik Goran Gatalica.

Hrvatski glas Berlin čestita organizatoru i svim sudionicima, uvrštenim u Zbornik te nagrađenim i pohvaljenim autorima a posebno onima čije riječi kod nas imaju stalni i topli dom. /Uredništvo/

1 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments