PJESME ZA “STIJEG SLOBODE”

Među izabranima na natječaju domoljubne pjesme su i pjesme naših suradnica, Anđelke Korčulanić i Nele Stipančić Radonić.

6cecb2ff49eb58a442463dbd1206e83c_700x550_25061886Odabrane su pjesme i sudionici pjesničke manifestacije Domoljubne pjesme Stijeg slobode II, Knin – Pakoštane 2016., za završnu večer: Stina pradidova, Kninska tvrđava 3. kolovoza u 19 00.

Od 573 prispjele pjesme na pjesnički natječaj odabrano je njih 20 za završnu večer na kninskoj tvrđavi: Stina pradidova – nazvanoj tako po pjesmi Ante Nadomira Tadića Šutre suorganizatora pjesničke manifestacije Stijeg slobode Knin – Pakoštane 2016.

Pjesme je odabralo prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Nikola Šimić Tonin, Ante Nadomir Tadić Šutra, Valerio Orlić, Joso Nekić, Žaklina Glibo, Anita Martinac, Dragan Gligora, Ante Gregov, Jurin, Mirjana Majić, Andreja Hrašćanec Jezeršek Malta.

Odabrani su:

-Vlatko Majić ,,Stijeg slobode˝ anagram  ,,Dost’ je bilo seg’˝
-Lovrić Fabijan „Sloboda“
-Marin Fuzul ,,Pismo ratnika 2015˝
-Julijana Planča ,,Krasote i brazdorja˝
-Vendelin Karačić ,,Moja domovovina˝
-Grgo Mikulić ,,Oprosti im Bože˝
-Dragan Mučibabić  ,,Zaboravit ne mogu˝
-Zoran Čapalija – Čaplja ,,Domovino˝
-Anđelka Korčulanić ,,Zov domovine˝
-Nedjeljko Osterman: „Dom“
-Matej Škarica ,, Hrvatska A.D. 2014˝
-Neda Dukarić Kosteloc ,,Mati moja˝
-Nela Stipančić Radonić ,,Ispod kamena˝
-Zdravko Ostojić: „Klavijatura“
-Sanja Kosić – Anna ,,Majčin vapaj˝
-Franka Fani Kohn ,,Kolijevka sam navijek ponosita roda˝
-Tomislav Meštrić ,,Grom˝
-Zdravko Odorčić ,,Živim te srcem od prvog plača˝
-Mirjana Pejak Peki ,,Povratak hrvatske duše˝
-Slavko Vranjković ,,Vukovarska golgota˝

Podršku pjesničkoj manifestaciji Domoljubne pjesme po ideji Nikole Šimića Tonina, dali su  Zadarska županija, županija Šibensko-Kninska, grad Zadar, grad Knin, grad Pakoštane, i mnogi istaknuti pojedinci i Udruge. Medijski pokrovitelji manifestacije Domoljubne pjesme Stijeg slobode su: HRT, Hrvatski radio, Zadarski list, HKD, HKD Ogranak Zadar, Zadarski književni ljetopis, Poetski frnjokuli.

Nakon svake Manifestacije napravi se odabir od prispjelih pjesama i tiska zbornik Stijeg slobode, ove godine do Manifestacije izlazi zbornik Stijeg slobode I., s prve pjesničke manifestacije.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan
Ivan
7 years ago

Klasičan primjer kako pripadnici bivše jugo tajne službe, Pupovčevi doušnici, “navlače” i koriste pjesnike i rugaju se hrvatskoj slobodi, Oluji, i svemu što za Hrvate Knin znači, a da na to nitko ne reagira.
Provjerite, pa se javite.

Mirjana
7 years ago

Poštovanje i hvala Uredništvu

Mirjana Pejak Peki
7 years ago

Čestitam od srca Anđelki i Neli, te svim ostalim odabranim autorima.
Rođenjem, srce i duša žive za Republiku Hrvatsku.

Nela Stipančić Radonić
Nela Stipančić Radonić
7 years ago

Točno tako, draga urednice,

osobno sam vrlo ponosna s obzirom na broj prispjelih radova. Svejedno sam i malo skeptična, što se tiče naših medija. Dakle, živi bili pa vidjeli, hoće li umjeti ili ne prepoznati ovu Manifestaciju?
Do sada to, na žalost, nisu bili, osim par izuzetaka…Tek, kad je riječ o domovini, kad se o njoj piše iz srca i duše, može se vidjeti, kako se kod nas diše! Eto, uskoro će se i taj pjesnički susret zbiti pa ćemo se moći uvjeriti…Domovina se nosi u srcu ili…?