MEĐUNARODNA UMJETNIČKA KOLONIJA

tekst i foto: Branimir Kopilović
artNa salašu „Đorđević“ kraj palićkog jezera (Vojvodina, Srbija) od 22.-26.8.2016. održan je šesti saziv međunarodne umjetničke kolonije „Stipan Šabić 2016.“ u organizaciji HLU „Croart“ iz Subotice.

Na likovnu koloniju pristigli su umjetnici iz Srbije i inozemstva – Hrvatske, Njemačke, Rumunije, Makedonije i Australije koji su u ugodnom ambijentu imali mogućnost stvaranja likovnih djela, prije svega štafelajnog slikarstva a nastao je i jedan rad skulpturalnog karaktera.

Umjetnici prisutni na šestom sazivu međunarodne umjetničke kolonije „Stipan Šabić 2016.“: Ante Karačić, Ankica Perge Karačić (Njemačka), Hristijan Sanev (Makedonija), Nera Matijević (Srbija), Dubravko Mokrović (Hrvatska), Emil Dobriban, Eniko Dobriban (Rumunija), Goran Bujišić (Srbija), Lilian Carland Malbašić (Australija), Stjepan Albot (Srbija) a svoje radove su poslali i Dušan Bujišić (Srbija) te Ivica Mareković (Hrvatska).

art 2Otvaranje kolonije održano je u utorak 22.8., prilikom čega su nastupili mladi članovi Subotičkog tamburaškog orkestra i „Bodroški bećari“ iz B. Monoštora, članovi KUDH-a „Bodrog“.

Koloniju je svečano otvorio konzul generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici,  Velimir Pleša.

Zatvaranje kolonije i ujedno prezentacija nastalih radova održana je u petak 26.8., a tom prilikom u programu su nastupili Antonija Piuković (vokal) i Robert Đivanović (gitara) te članice Baletske škole „Raičević“ iz Subotice. Ovom prigodom publici su se obratili: Josip Horvat, predsjednik HLU „Croart“, Hristijan Sanev u ime gostujućih umjetnika.

Koloniju je zatvorila gđa Lilian Carland Malbašić dok je cijeli program vodila Klara Dulić.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ante karacic
ante karacic
7 years ago

Prekrasno-fantasticno.Ponovo na sjeveru Backe.
-Ambijent,priroda,umjetnicki dojam,umjetnici,prisutnost svih gradskih struktura grada Subotice,hrvatskoga konzulata,pracenje svih medija (HRT,Vojvodjanska tv i Suboticki mediji)U zabavnom programu nastup predstavnika Sokaca i Bunjevaca-Hrvata.