ISELJENIČKI PROJEKT U ZAGREBU

 Putujuća izložba koja je povezala iseljenu i domovinsku Hrvatsku konačno u Zagrebu

tekst i foto: Ankica i Ante Karačić
M.IZagreb 2016 (91)Iserlohn-Zagreb/ 
Izložba dječjih radova na temu “Glagoljica u dječjem oku i srcu, konačno je stigla i do Zagreba. Prije toga su radovi bili izloženi u Njemačkoj, Rimu, Pašmanu, Molizu. Poslije Zagreba,  radovi će biti izloženi izlozeni u Zadru i Subotici.

Na ovom projektu koji je definitivno postao projekt godine, surađivali su: Hrvatski glas Berlin, Jedna muzika Molize i Hrvatsko- talijanski Mozaik Rim. Uz potporu odjela Hrvati izvan domovine.

Organizatorica izložbe u Zagrebu u Hrvatskoj matici iseljenika,  Nives Antoljak, predstavila je izložbu a otvorila ju je v.d. ravnateljica Mirjana Ana-Marija Piškulic.

M.IZagreb 2016 (35)Predstavnica društva Glagoljica govorila je o značenju glagoljice rekavši da je glagoljica u stvari nešto najvrijednije što imamo.

Najviše oduševljenja je izazvalo obraćanje gospođe Antonele D. Antuono koja je govorila jezikom moliškoh Hrvata, kako to oni kažu: “na našo”. Bila je prisutna i izaslanica gradonačelnika Bandića te brojni zagrepčani koji se bave kulturom (književnik Josip Palada, slikari Dubravko Mokrović i Nives Dvornik).

Bio je prisutan i velik broj nastavnika i nagrađene djece i to iz Slovenije, Rijeke, Karlovca, Zagreba i Marinaca kod Vukovara.

M.IZagreb 2016 (119)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
7 years ago

Svaka čast Ankica i Ante Karačić,

organizatorima i izvršiteljima.Hrvati u domovini će teško proživjeti o govoru i pisanju samo o domoljublju. Isput je potrebno i zajednički nešto stvarati delati,i zajednički surađivati.