PROMOVIRANA “PISMA IZ BELGIJE I DRUGIH KRAJEVA”

tekst: Sonja Breljak
foto: Ivana Šundov
manja1Zagreb
/ U organizaciji Hrvatske sveučilišne naklade d.o.o u prostorijama Hrvatskog kulturnog kluba,  održana je promocija knjige “Pisma iz Belgije i drugih krajeva”, autorice Marijane Šundov, suradnice Hrvatskog glasa Berlin u dvije rubrike – Pisma iz Belgije i Moje razglednice.

manja2O knjizi “Pisma iz Belgije i drugih krajeva” koja je svojevrsni, lijepo ukoričeni i izvrsno složeni sažetak objavljenih priloga Marijane Šundov na Hrvatskom glasu Berlin između 2013. i 2015. godine, govorile su: Anita Šikić, direktorica Hrvatske sveučilišne naklade, Sonja Breljak, izdavač i urednica Hrvatskog glasa Berlin, Zvjezdana Galkowski, suradnica i prijateljica autorice kao  i sama Marijana Šundov.

Anita Šikić je moderirala večer te govorila o radu na knjizi. Potpisnica ovih redaka je osvijetlila vrijeme nastanka rubrike Pisma iz Belgije koja je bila osnov za  nastanak knjige.

manja0Zvjezdana Galkowski je iznijela svoje viđenje autoričine osobnosti te čitala dijelove knjige dok je autorica sama podsjetila na poticaje za pisanje tijekom boravka u Belgiji i važnost želje saznati odgovore na pitanja koja nas zanimaju ujedno i zahvalivši obitelji i suradnicima na knjizi na potpori njenom radu te zahvalila i sponzorima koji su omogućili tiskanje knjige.

U knjizi su sabrane 42 od oko osamdeset  priloga objavljenih na Hrvatskom glasu Berlin u rubrici Pisma iz Belgije. Nakladnik je: Hrvatska sveučilišna naklada d.o.o. Knjigu je uredila Anita Šikić, lektorirala Maja Matković, grafički uredila Sanja Babić. Knjiga je opremljena fotografijama Marijane Šundov. Tiskana je u 500 primjeraka. Cijena: 100 kuna.

manja4Predstavljanje i čitanje dijelova knjige “Pisma iz Belgije i drugih krajeva” , okupilo je brojne uzvanike, obitelj i prijatelje u ugodnom prostoru Hrvatskoga kulturnoga kluba.

Čestitke autorici, dobre želje i cvijeće na dar u povodu izdavanja i tiskanja knjige prvijenca, Marijani Šundov je prenijela i uručila i Ivana Kovačević, izaslanica predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.

Nove promocije knjige “Pisma iz Belgije i drugih krajeva” su u Splitu, 09.12.2016 i u Zagrebu 16.12.2016. godine.

Hrvatski glas Berlin radi na skorom organiziranju predstavljanja knjige i autorice i u Berlinu.

manja5

.

manja 3

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments