OČEKIVANJA U EKONOMSKOJ POLITICI

Iz priopćenja Hrvatskog gospodarskog saveza

EkonomijaZagreb/ Održan je poslovni skup Hrvatskih izvoznika s temom “Ekonomske politike Republike Hrvatske  i očekivanja za 2017. godinu – porezna reforma i proračun Republike Hrvatske za 2017. godinu.

Predsjednik Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj (Kroatische Wirtschaftsvereinigung e.V), gospodin Mario Šušak, sudjelovao je na Poslovnom skupu Hrvatskih izvoznika koji je održan u Zagrebu, 22. studenog 2016. godine pod temom „Ekonomska politika Republike Hrvatske  i očekivanja za 2017. godinu – porezna reforma i proračun Republike Hrvatske za 2017. godinu”.

Skup je organizirala Udruga Hrvatski izvoznici te tako omogućila razmjenu relevantnih informacija i ugodno druženje sudionika.

Na skupu su sudjelovali hrvatski izvoznici, predstavnici partnerskih institucija te mediji. Nakon uvodnog pozdrava domaćina skupa te predsjednika Hrvatskih izvoznika, gospodina Darinko Bagoa, glavni govor održao je ministar financija Republike Hrvatske dr. sc. Zdravko Marić koji je naveo neke od najvažnijih smjernica porezne reforme, s naglaskom na jednostavnost i pravednost sustava. Poreznu reformu će pratiti izmjena i donošenje novih zakonskih propisa te će u javnim raspravama u navedenom okviru moći sudjelovati svi interesenti, poduzetnici i građani.

Govor gospodina dr. sc. Marića potaknuo je žustru raspravu te su u narednom dijelu Poslovnog skupa sudionici mogli postavljati pitanja te izložiti svoja stajališta, saznanja te probleme u poslovanju.

Na skupu su sudjelovali saborski zastupnik gospodin Boris Lalovac, predsjednik Hrvatske obrtničke komore gospodin Dragutin Ranogajec te profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gospođica dr.sc. Marijana Ivanov. Nakon službenog dijela Poslovnog skupa, slijedilo je neformalno druženje sudionika.

Doprinos Poslovnom skupu dao je i Hrvatski gospodarski savez. Kao interesni zastupnik, svojim klijentima pružamo usluge koje su usmjerene na njemačko-hrvatsko tržište te tako promičemo njihove gospodarske interese.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments