ODGOĐEN DOLAZAK MINISTRA STIERA U BERLIN

Dr.-Ivo-Stier9Berlin/ Dolazak hrvatskog ministra vanjskih poslova, Davora Ive Stiera u Berlin, najavljen za  četvrtak i petak, 01. i 02. prosinca, odgađa se za drugu prigodu a time i najavljeni susret i razgovor  s njemačkim ministrom Steinmeierom kao i susret s predstavnicima hrvatskih društava.

U pismu što ga je tim povodom, hrvatskim udrugama i novinarima u Berlinu, proslijedilo Veleposlanstvo RH u Njemačkoj, stoji:

-Poštovani, Ovim vas obavještavamo kako je sastanak potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Davora Ive Stiera sa saveznim ministrom vanjskih poslova Njemačke, Frank-Walter Steinmeierom, koji je bio predviđen za 02. prosinca 2016., zbog iznenadnih obveza, odgođen.

Stoga gospodin Davor Ivo Stier neće ovoga puta dolaziti u Berlin kako je planirano tako da se sastanak sa Hrvatskom zajednicom  predviđen za 01. prosinca 2016. u 18. 30 sati u Veleposlanstvu RH u Berlinu, nažalost otkazuje odnosno odgađa za kasnije kad gospodin Ministar bude dolazio u Berlin.

Ovim ujedno molimo za ispriku svima koji su svoje planove već bili odredili prema otkazanom susretu, stoji u pismu što ga je potpisao veleposlanik RH u Njemačkoj, Ranko Vilović.

Priopćenje Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Zagreb, 30. studenog 2016.

PRIOPĆENJE

Ministar vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walter Steinmeier danas je telefonski nazvao potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Davora Ivu Stiera kako bi ga izvijestio da zbog pogoršane humanitarne situacije na Bliskom istoku mora hitno otputovati u tu regiju. Zbog toga će se bilateralni susret dvojice ministara predviđen za 2. prosinca 2016. održati 14. prosinca 2016. godine u Berlinu. Ministri su razgovarali o uskoj suradnji Hrvatske i Njemačke po pitanju migracija, te će o tome kao i o drugim temama važnim za sigurnost Europe razgovarati na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a, koji će se održati 6. i 7. prosinca u Bruxellesu i sastanku Ministarskog vijeća OESS-a, koji će se održati 8. i 9. prosinca u Hamburgu.

Srdačan pozdrav,

Ured glasnogovornice

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments