IZLOŽBA NIKE RADIĆ U BERLINU

Izložba “Alles war grün” multimedijalne umjetnice Nike Radić je u berlinskoj galeriji CLB

Berlin/ U galeriji CLB – Collaboratorium im Aufbau Haus am Moritzplatz, na adresi: Prinzenstraße 84.2, 10969 Berlin-Kreuzberg (ulaz iz Oranienstrasse) možete do 15.01.2023. razgledati izložbu naslova “Alles war grün” (Sve je bilo zeleno), multimedijalne umjetnice Nike Radić.

Radno vrijeme galerije je od srijede do nedjelje od 15 do 19 sati. Zatvaranje izložbe je 15.01.2023. u 16 sati.

Više informacija možete naći na poveznici Galerije CLB.

“Nika Radić je vizualna umjetnica koja radi u različitim medijima. Posljednjih godina intenzivno se bavila hipnozom i njezinim značenjem za terapijsku praksu američkog psihijatra Miltona Ericksona (1901.-1980.).

U CLB Berlinu po prvi put prikazuje novu seriju videa i digitalnih kolaža u kojima je ljude s kojima je pod hipnozom razgovarala pitala o njihovim osobnim idejama o budućnosti. Na taj se način na izložbi stvara zajednički scenarij budućnosti koji uključuje individualne posebnosti, ali i zajedničke brige i želje.

Izložbeni prostor postaje walk-in multimedijska instalacija u kojoj se zrcale i iskrivljuju stvarnosti.

Nika Radić rođena je u Zagrebu 1968. godine, gdje je diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Završila je i studij povijesti umjetnosti na Sveučilištu u Beču. U svojim video radovima, instalacijama i fotografijama bavi se temama društvene komunikacije. Pisala je i objavljivala tekstove u međunarodnim knjigama i časopisima o načinima na koje je umjetnost uključena u različite oblike komunikacije. Izlagala je na više od dvjesto samostalnih i skupnih izložbi.”, stoji u najavi berlinske galerije CLB u kojoj izlaže Nika Radić.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments