POZITIVNO OZRAČJE SUSRETA

Hrvatski premijer se prvoga dana boravka u Njemačkoj, susreo s berlinskim Hrvatima u Veleposlanstvu Republike Hrvatske

tekst i foto: Sonja Breljak   ...foto album
135Berlin/
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković  je u nedjelju  i ponedjeljak u službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj na poziv kancelarke Merkel.

Prvog dana posjeta sastao se u Veleposlanstvu RH u Njemačkoj s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu. Predsjednik Vlade RH je najprije održao zatvoreni susret i razgovor sUpravnim odborom berlinskog ogranka HDZ-a a potom, nakon pozdrava veleposlanika RH, Ranka Vilovića, održao i pozdravni govor pred predstavnicima hrvatskih udruženja i društava, Hrvatske katoličke misije te uglednim kulturnim, gospodarskim i društvenim predstavnicima Hrvata. Susretu je nazočio i Josip Juratović, zastupnik u Njemačkom bundestagu.

245Predsjednik Vlade se okupljenim Hrvatima obratio birani riječima dajući naglasak na brigu ove Vlade o Hrvatima izvan Hrvatske očekujući i od njih prijedloge za intenziviranje i produbljavanje odnosa iseljenika i domovine a potom se zadržao u pojedinačnim razgovorima i fotogafiranju sa svima koji su izrazili tu  želju.

173Nakon susreta je Andrej Plenković našoj suradnici Aleksandri Brnetić kratko izjavio: – Zadovoljan sam naravno sa susretom s hrvatskom zajednicom u Berlinu, u glavnom gradu Njemačke. Vidim da je lijepo ozračje i da su naši ljudi željni uspostavljanja još kvalitetnijih i bližih veza između Njemačke i Hrvatske. Nadam se da će i sutrašnji razgovor s kancelarkom Angelom Merkel i predsjednikom parlamenta Norbertom Lammertom također pridonijeti da i u političkoj, gospodarskoj, trgovinskoj i, naravno, u kulturnoj suradnji učinimo još jedan korak dalje između dvije prijateljske zemlje.

260

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments