BUDUĆNOST MISIJE JE OPTIMISTIČNA

tekst i foto: Sonja Breljak   ….foto album
196Berlin/ Tko zna je li dvoranu u berlinskoj četvrti Lichtenrade ikada i posjetio tako veliki broj djece?! Jer, bilo ih je ihahaaaj!

Toliko se, naime, puno mališana, naravno u pratnji roditelja, odazvalo na doček svetog Nikole i božićno slavlje u organizaciji Hrvatske katoličke misije Berlin.

Pa kad je Nikola (glas i stas mu se ništa nisu promijenili od prošle godine 🙂 ) upitao tko je bio dobar od njegova zadnjeg posjeta Berlinu, digle su se brojne dječije a bome i pokoja od odraslih ruku.

127Kratko rečeno, gledajući punu dvoranu djece i mladih, budućnost HKM Berlin izgleda vrlo optimistično.

Program večeri započeo je kratkim obraćanjem đakona Nikole Kaya koji je pozvao na prrikupljanje dobrotvornih priloga za mališane, kršćane, izbjegle iz Sirije.

S par riječi su se svima obratili fra Franjo Čugura, voditelj Misije i fra Radoslav Tolić. Pohvalili su brojan odaziv i pozvali djecu na sudjelovanje u radu Misije, vjeronauku, pjevanju, folkloru.

042 (2)Na pozornicu su potom stupili članovi, ne tako davno okupljene ali vrlo kvalitetne klape  Powerelo koju vodi Marin Tadin a stručno usmjerava tenor Ivan Turšić, inače član ansambla berlinske Komische Oper.

Poznatu “Ave Maria” je zapjevao tenor Bože Jurić-Pešić.

083S puno oduševljenja je primljen i nastup folklora HKM Berlin kojeg vode Katarina Čarapina i Ivan Bačak.

A najviše pljeska pripalo je ipak dječjem zboru kojeg vode Mihaela Lovrić Caparin i Ana Magdalena Begić i njihovoj izvedbi pjesme “Isuse, trebam te”.

334Ostatak prostora glazbenog dijela programa pripao je Anđeli Zelić  koja je pjevala pjesme sa svog nosača zvuka naslova “Božić s Anđelom”, koji se mogao i kupiti ispred dvorane.  Na klaviru ju je pratila Ana Magdalena Begić.

A potom je na na kraju nastupila i  skupina  Stari kamen uz koju je zapjevao i Stjepan Džolić.

 

 

101Bilo je lijepo, program zgusnut, sveti Nikola svečano dočekan.

A, sad, pravac-rođenje Isusovo!

P.S. Poradi istinitosti priloga, valja spomenuti kako je (u ovoj dvorani, a reklo bi se i drugdje) prigodom izvedbe bilo kakva programa na pozornici, publika tako glasna da bilo što govoriti, pjevati, recitirati, truditi se, postane ponekad organizatoru i izvođačima, skoro pa besmisleno.

Osjećam se neugodno, radi žamora i galame. Nisu to djeca, to žamore najviše odrasli. Bilo me sram takva ponašanja publike dok, primjerice, pjeva izvrsna pjevačica Anđela Zelić, rekla nam je jedna posjetiteljica zabave. S pravom!

Srećom, Anđelu Zelić će vjernici  imati mogućnost čuti i za vrijeme ovonedjeljne svete mise u crkvi svetog Sebastiana.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments