ŽIVOT S UMJETNIKOM

piše: Dijana Jelčić -Starčević
zdenko minetti 3Dijelim život s umjetnikom. Uz  njega naučih koračati na tananoj niti između mahnitosti i ozbiljnosti,  balansirati na sponi  između sanjarija i epistemoloških istina.

U pojavnostima percepcije naučih gledati događanja drugačije, promatrati ih kroz prizmu osjećaja u prostornosti osobne slobode, one tajanstvene Kafkijanske slobodnosti koju otkrivamo tek u sebi.

U bravurama njegova izričaja susretoh snovitost na obroncima zbilje,  djeliće života iz kojih se naučih uspinjati do vrhunca emocionalnih doživljaja.

Naučih da cilj nije dosegnuće 15 minuta vorholovske slave,  nego pronalaženje  puta ka dostizanju sklada između sebe i svojih žudnji, uravnoteženost između sebe samoga i svijeta u kojem živimo, između pozitiva i negativa fotografskog pamćenja,  između slike i preslike stvarnosti u našim maštanjima.

Postadoh suigrač u njegovoj poetskoj uzbibanosti. Upleli smo misli i osjećanja do nerazmrsivosti naših raznolikosti,  do tkanice išarane bojama nutrina, koloritom suprotnosti.

I kada šutimo razgovaramo. Motrim ga da bih bila motrena. On me gleda žudeći za pogledom. Ispisujemo se jezikom misli da bi bili ispisani znakovljem čulne čujnosti. Hotimice se prepuštamo preoblikama misaonosti, uprisutnjujemo nemoguće da bi zbiljnost dobila odoru naše snovitosti.

U tome dvopletu, u punini zajedničkih  čvorova,  u balansiranju kontrastima mi  trajemo ushiterni u mirnoći uzavrelih nemira.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Roko Dobra
7 years ago

Nekome bi i s debelim iskustvom, ali i s punom mu kapom duha, trebalo da bi i dio ovoga izrekao, koliko je Vama, s tek toliko teksta, bilo posve dovoljno da ste toliko toga o prožimanju dviju bliskih duša svijetu u amanet ostavili …
Sve u svemu – savršeno, blistava poeteso Dijana!