RIJEČI SUOSJEĆANJA

Poruke sućuti, utjehe, potpore, spomena, dolaze ovih dana u brojnim pismima pristiglim s raznih strana u povodu  smrti Ivana Bitunjca, predsjednika Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin.

a-hrvatski-jezik10Poštovani,

u svoje osobno ime i u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske,  upućujem iskrenu sućut povodom smrti  gospodina Ivana Bitunjca , obitelji Bitunjac, svima članicama i članovima zavičajnog kluba Brođani kao i čitavoj hrvatskoj zajednici koju je oplemenio svojim dugogodišnjim predanim radom i  neizmjernom ljubavlju prema domovini Hrvatskoj.

Kao dugogodišnji predsjednik  zavičajnog kluba „Brođani“  i kao aktivan član hrvatske zajednice u SR Njemačkoj te  kao Hrvat koji je iznad svega ljubio svoju rodnu grudu, ostat će u našim srcima, a njegovu humanost i čuvanje hrvatskih vrijednosti pronosit ćemo na generacije novih naraštaja.

S poštovanjem,

DRŽAVNI TAJNIK

Zvonko Milas

…..

Danas ispraćamo dragoga prijatelja, toploga čovjeka, domoljuba i rodoljuba, Ivana Bitunjca, predsjednika Zavičajnog kluba “Brođani”, koji će svojoj obitelji najviše nedostajati, ali i svima nama s kojima je surađivao, među kojima sam bio i ja kao veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj.

Njegov doprinos tijekom radnog vijeka i humanitarni rad kojemu je nesebično darivao svoju energiju i kreativnost Ivanovoj će obitelji i svima nama ostati u trajno naslijeđe. Iz Hrvatskog sabora šaljem osjećaje iskrene sućuti rodbini i prijateljima dragoga Ivana Bitunjca.

Neka mu je vječna slava.

Dr. sc. Miro Kovač

Poštovani Brođani, u trenutku kada dijelimo vijest o gubitku našeg Brođanina, Ivana Bitunjca, velikog humanitarca i Vašeg dugogodišnjeg predsjednika, dopustite mi da s dubokim žaljenjem, u ime Grada Slavonskog Broda, njegovih građana i svoje osobno ime uputim izraze najdublje i naiskrenije sućuti.

Njegov nesebični humanitarni rad, dobročinstvo, trajno prijateljstvo i svesrdna pomoć na dobrobit voljenog zavičaja, voljene Slavonije i našega grada, ostat će trajno u sjećanju.

S izrazima dubokog poštovanja,

gradonačelnik: Mirko Duspara, dr. med.

Poštovana i draga gospođo Kopić,

jako me je pogodila vijest o preranom odlasku  našeg dragog prijatelja gospodina  Ivana Bitunjca.

Tijekom mojih susreta i kontakata s Ivanom uvjerila sam se kako se radilo o iznimnom čovjeku, aktivnom sudioniku u našoj hrvatskoj zajednici, velikom domoljubu i neumornom humanitarnom radniku.

Svojim djelovanjem bio je pravi pomotor naše hrvatske domovine i kulture  među Nijemcima.

Molim Vas da supruzi Barici i cijeloj obitelji prenesete izraze moje najdublje sućuti.

Počivao u miru Božjem!

Mirjana Božić

Opunomoćeni minister
Veleposlanstvo Republike Hrvatske

Rim, Italija

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments