ZADOVOLJNI NOVOM UPRAVOM

Nakon izborne skupštine, na čelu Hrvatske zajednice Berlin i dalje je Mira Kiš.

tekst i foto: Sonja Breljak
012Berlin
/ Bila je to skupština s koje su svi sudionici otišli vrlo zadovoljni. Naime, redovita godišnja, izvještajna  i izborna skupština Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice, završila je, na zadovoljstvo sviju, skoro potpunim reizborom vodstva iz prošlog mandata. Dakle, na čelu Hrvatske zajednice i naredne dvije godine je Mira Kiš.

Upravu čine još: dopredsjednik Ivan Vidović, tajnica Silvija Pernull, rizničarka Nada Zovko, Nikolina Sučić (kultura), Ratko Kaluđer (umjetnost) i Zvonko Dužaić (sport). 

Iz privatnih razloga, upravu su napustili, točnije, u novu se nisu kandidirali, Stjepan Đonlić te Ankica Prskalo koja i dalje vodi Veliki folklor.

U novom/starom  Nadzornom odboru su: Ivan Frigan, Anka Mikić i Ivona Kiš a kontrolori riznice su: Drago Gluhak i Tanja Kain.

Predsjednica Mira Kiš je prije razrješenja i novog izbora, iznijela kratko izvješće, pregled događaja i rezultata u proteklom dvogodišnjem mandatu s kojim su svi okupljeni bili vrlo zadovoljni.

Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica je u proteklom periodu pokrenula mali i srednji folklor što je dovelo djecu i roditelje te oživjelo prostor i događaje ovoga društva.

U prošloj godini je Hrvatskoj zajednici financijski, simbolično ali kao moralna potpora vrlo značajno, pomogao Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Pred Hrvatskom zajednicom su brojne aktivnosti: Turnir u beli (31.03.), Mikrofon je vaš (22.04), večer Hrvata Bosne i Hercegovine 29.04.), Slavonska večer s tamburašima iz Stuttgarta (13.05.), nastup dječjeg folklora na postavljanju oslikane pisanice, sudjelovanje u drugim aktivnostima ovoga grada, brojne proslave ili aktivnosti drugih udruženja i pojedinaca u prostorijama Hrvatske zajednice.

Upravi Hrvatske zajednice, na čelu s Mirom Kiš, Hrvatski glas Berlin čestita na izboru i želi puno uspjeha i zadovoljstva u radu i druženju te i dalje dobru suradnju.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments