DOSTOJANSTVEN OPROŠTAJ

U Veleposlanstvu RH u Berlinu upriličen komemorativni skup posvećen pokojnom Borisu Piskuliću.

tekst i foto: Sonja Breljak

IMG_5943Berlin-Zagreb/ Kad je u  netom prošli utorak na zagrebačkom groblju Miroševac, upriličen posljednji oproštaj od pokojnog Borisa Piskulića, preminulog 06.06.2019., skoro istovremeno se, s obitelji i prijateljima, radi preranog pokojnikova odlaska, suosjećalo, žalilo i spominjalo i u Berlinu.

Naime, tek koji sat kasnije istoga  dana, organiziran je prigodan i dostojanstven komemorativni skup u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu gdje je  Boris Piskulić bio zaposlenik niz godina.

Okupili su se naši ljudi u IMG_5926velikom broju da zajedno i sa zaposlenicima Veleposlanstva, izraze tugu, progovore koju o Borisu, spomenu se njegova lika, života i rada.

O Borisu je ovom prigodom, vrlo nadahnuto  govorio veleposlanik Republike Hrvatske, Gordan Grlić Radman.

S puno pažnje je  opisivao Borisa, njegovu marljivost i kolegijalnost, njegovu toplu, ljudsku stranu, obiteljsku privrženost, odanost  domovini izraženu i u sudjelovanju u Domovinskom ratu.

Ovaj komemorativni skup započeo je i završio zvucima gitare Sergeja Adamova, dok su pjevale Suzana i Ana Smolković.

S njima su i svi okupljeni zapjevali dvije i Borisu  drage pjesme: “Krist na žalu” i “Kalelarga” te se tako od Borisa oprostili i uz stihove: Ali vrime neumorno ide/ i ja san mora na drugu stranu poć’ /da mi je sada sa mojom klapom /zapivat’ tiho za laku noć …

Većina nazočnih se s nekoliko rečenica suIMG_5935osjećanja, uspomena i sjećanja, riječi poštovanja i tuge, upisala u Knjigu žalosti koja će naknadno, uz izraze duboke sućuti, biti predana obitelji pokojnog Borisa Piskulića.

Pokoj vječni neka mu daruje Gospodin. Počivao u miru Božjem!

IMG_5946

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments