ZAGREB I SLAVONIJA VOLE SE JAVNO

piše: Ivek Milčec
foto: organizator
aZagreb/ U velikoj dvorani KC Dubrava je u petak 21. travnja održana IV. Etno poetsko-kulturna manifestacija “Slavonija u krilu Zagreba”.

Bila je to jedna izuzetno uspjela večer u kojoj je došla do izražaja povezanost i zajedništvo zagrebačke kajkavice i slavonske ikavice, prelijepih nošnji, stihova i pjesme.

Organizatorica ove velike i značajne priredbe, Lidija Puđak i njezina desna ruka Ljiljana Lipovac, uložile su mnogo truda i volje da kulturna večer uspije a brojnoj publici ostane u dugom sjećanju.

Suorganizator priredbe i ovoga puta bio je KLD “Rešetari” a pokrovitelj brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

bU zaista bogatom kulturnom programu koji je trajao gotovo tri sata, nastupili su glazbeni gosti: HPS “Slavča”,”Sentimento”bend, mlada operna pjevačica Antonia Mirat, MPZ i TZ “Kapela Paulina Warasdin”, PSU”Nova Kapela” te plesni gost, mlada Paula Puđak.

Nastupili su i poznati kazališni,Tv i filmski glumci: Zdenko Jelčić sa suprugom Dijanom te Antun Tudić-Tuna.

Svoju poeziju čitali su pjesnici zastupljeni u Zborniku “Slavonija u krilu Zagreba” kojeg je izdavač  KLD “Rešetari”. Zbornik je uredio Ivan De Villa, predsjednik Društva.

Medijski pokrovitelji ove značajne kulturne priredbe bili su: Jabuka TV, Radio Martin i Glas Slavonije.

Voditelji i moderatori programa bili su poznati pjesnici: Lidija Puđak, Ljiljana Lipovac i Zoran Perović.

cPoslije zaista izvrsne kulturne večeri, za sve učesnike priređen je domjenak na kojem se uz bogatu trpezu, prijateljski razgovaralo, ali i po domači zapopevalo. Moramo zahvaliti sponzorima i donatorima jela i pića (Mirjana Minja, Pomoć na cesti, Kaffee bar “U prolazu” i još mnogi drugi) koji su omogućili da ni jedno grlo ne bude suho a želudac prazan.

Sljedeći kulturni susret “Slavonija u krilu Zagreba” održat će se početkom travnja 2018.na istome mjestu tj. u velikoj dvorani KC Dubrava, Cerska 1.

Jasno, veliko hvala g. Šturliću, upravitelju KC Dubrava bez čijeg razumijevanja i potpore ne bi bilo lako organizirati i realizirati ovako veliku kulturnu priredbu koja u krajnjem slučaju učvrščuje i obogaćuje svehrvatsko zajedništvo.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments