PRVA PRIČEST U HKM BERLIN

HKM Berlin/Slavica Kljajić
Pricest_2017-11-e1495321885351Berlin
/ U prepunoj crkvi svetog Sebastiana sakrament svete pričesti primilo je 68 dječaka i djevojčica iz Hrvatske katoličke misije Berlin.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Radoslav Tolić koji je ujedno, uz vrijedne pomagače, na dobro animiranim vjeronaučnim susretima pripremao malene za taj izuzetno važan korak u životu. Zajedno s njim su koncelebrirali  fra Frano Čugura, Fra Edvard Sokol i đakon Horst Nikola Kaya.

U svojoj homiliji fra Radoslav je djeci između ostalog kazao da su bili dobri kroz vjeronaučnu godinu i zaželio im da ostanu takvi cijeloga života.

A vi dragi roditelji, vaša je obaveza i dužnost da se molite Isusu za svoju djecu, da njihova duša ostane čista bijela, da njihov život ostane na Kristovom putu. Biće razni putovi koji će voditi i u krivo ali ostanite na Kristovom putu. Ova slika ispred oltara prikazuje nam Isusa dobrog pastira i vidimo oko njega stado ovaca, na tim ovcama je vaše ime i prezime.

Pricest_2017-6Vidite kako su te ovčice bezbrižne one se ničega ne boje, a zašto? Pa upravo zato jer je Isus dobri pastir uz njih. On je uzeo ovcu u naručje i ona se tu osjeća sigurno. Zato i vi dragi prvopričesnici ako ste uz Isusa i vi ćete se osjećati tako sigurno, jer on je naš dobri pastir i uvijek je lijepo biti s Isusom”, rekao je fra Radoslav prvopričesnicima, koji su u svojoj bjelini zračili radošću, zajedništvom i veseljem. On ih je također pred sami čin prve svete Pričest, pozvao da Krista u maloj hostiji prime sa zahvalnošću, jer on je neizmjerno dobar i sve ih voli.

Djeca su svojim recitalima, pjesmama i molitvama uveličala misno slavlje, a značajnu potporu im je pružio i misijski Zbor mladih, pod vodstvom Suzane Smolković.

Na kraju su upućene rijeći zahvala onima koji su pomagali tijekom vjeronaučne godine, koji su lijepo ukrasili crkvu, pobrinuli se za fotografiranje i drugo. Svim prvopričesnicima lijepo slavlje sa svojim obiteljima zaželio je župnik fra Frano Čugura.
Pricest_2017-15

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments