USKORO IZBOR NAJBOLJIH LIKOVNIH RADOVA

prilog: Ante Karačić

Iserlohn/ Naš likovni natječaj traje već 2o godina. Do sada je u njemu sudjelovalo preko 10.000 djece, 400 nastavnika iz 350 škola i udruga iz 26 zemalja gdje žive Hrvati.

U ovogodišnjem, jubilarnom Međunarodnom likovno-literarnom natječaju Iserlohn – Essen – Orašje – Bjelovar – Zagreb na temu „Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač”, sudjelovalo je  800 djece iz 16 zemalja.

Jedan od razloga ovakom odazivu je i kontinuitet, sve se uvijek događalo u istim terminima, prijem radova, proglašenje i izložbe.

Sve se to odigravalo prije završetka školske godine tako da bi nagrađeni učenici diplome s natječaja dobijali zajedno sa svojim školskim svijedodžbama. Čak smo i novi natječaj uvijek objavljivali prije kraja školske godine tako da bi ga škole mogle na vrijeme uvrstiti u plan i program školskih aktivnosti za iduću godinu.

Na žalost zbog pandemije je ove godine sve pomjereno.  U Gradskoj galeriji Iserlohn dobili smo termin 24.06 u 14 sati.  Tada ćemo postaviti  izložbu gdje će žiri odabrati najbolje radove.

Rezultate ćemo objaviti do 27.06 2020. godine  na portalima Hrvatski glas Berlin i Hrvatska matica iseljenika.

Novi natječaj ćemo objaviti do početka nove školske godine.

Za izložbe koje su bile predviđene u Orašju i Bjelovaru morat ćemo dogovoriti nove termine. Jedino je sigurno da će sredinom prosinca biti izložba u Hrvatskoj matici iseljenika. A i  to je pod

malim upitnikom jer je zgrada Matice oštećena u nedavnom zemljotresu.

Molimo sve zainteresirane za izložbu da nam se jave. Mogli bi dobiti radove za izložbu u 2021. godini.

Isto tako mogu se javiti i svi koji bi htjeli u svojim sredinama izložiti radove novoga natječaja za kojeg očekujemo od sviju i prijedloge za njegovu temu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments