UREDNICE I SURADNICE

piše: Sonja Breljak
18698350_283812018747170_480238722503546412_nMislim da je red da se i ‘vidimo’ nakon toliko godina…Ovim riječima mi se, nakon što “primih” prijateljstvo na fejsu, javila Branka Oreb-Jerković iz Splita.

O, da, moje srce pritom, zakuca kao zlatan sat, kako poradi prijateljstva tako i u očekivanju i slutnji možda i nove suradnje i kvalitetnog rukopisa na ovim našim stanicama. A to se može, s pravom očekivati.

Jer, ono što sam ja danas i što bi mogla Branka biti Hrvatskom glasu Berlin, bijasmo već, samo u obrnutim ulogama, na početku našeg poslovnog poznanstva.

Naime, Branka Oreb-Jerković moja je prva urednica iz vremena mog dugogodišnjeg korespondiranja za Slobodnu Dalmaciju. I nismo se čule dugi niz godina. A vidjele i stvarno upoznale-nikada.

Sad, po ponovno uspostavljenoj komunikaciji, u dvije, u tri razmijenjene riječi, za tren dogovorismo ovo predstavljanje i suradnju. Uvjerena sam, s razlogom, u njen kvalitet i uspjeh.

-Cijeli radni vijek (33 godine, op.u.) provela sam u ‘Slobodnoj Dalmaciji’ , najvećem dalmatinskom dnevniku sa sjedištem u Splitu, isprva kao novinar Gradske te Unutarnjo-političke rubrike a potom urednik Europskog izdanja, te drugih rubrika unutar te novinske kuće. Diplomirala sam na Pravnom fakultetu u Splitu. Pohađala gimnaziju “Marko Marulić”. Sada sam u zasluženoj mirovini ali je strast prema novinarstvu jača od svega pa i dalje stalno nešto kopam, istražujem i nastavljam vječnu potragu za istinom. Majka sam dvojice sinova a suprug, umirovljeni časnik Hrvatske vojske, radio je u Erlangenu u Bavarskoj, kao učitelj dopunske nastave…

Eto. tako ukratko o sebi, napisa svojoj urednici a nekadašnjoj suradnici, moja nekadašnja urednica a danas suradnica, Branka Oreb-Jerković. Proročanski, nakon ovoga, a na obostrano zadovoljstvo, očekujem pravu rijeku tekstova. Čim im odredimo tijek, smjestit ćemo ih u prepoznatljivu rubriku.

Želim nam ugodnu i dugu suradnju.

Dobro nam došla, Branka!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marija Juračić
6 years ago

Prijateljska riječ i stručni savjet odredi mladog čovjeka na početku njegova rada i zato je lijepo da postoje ljudi koji mu nesebično pomažu dok ojača krila!