JEDNO JE SRCE…

Iz priopćenja organizatora

Logo_Hrvatske_svjetske_igreZagreb/ Od 18. do 22. srpnja održavaju se u hrvatskom glavnom gradu, 4. Hrvatske svjetske igre – amatersko sportsko natjecanje na kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta. Hrvatske svjetske igre su do sada održane u Zadru, dva puta (2006. i 2010.) i u Zagrebu ( 2014.).

Ovogodišnje Igre su do sada okupile najveći broj sudionika– preko 900 natjecatelja iz cijelog svijeta te 150 natjecatelja  iz Republike Hrvatske.

Natjecatelji dolaze iz Angole, Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Crne Gore, Čilea, Danske, Ekvadora, Francuske, Hrvatske, Italije, Irske, Kanade, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Paragvaja, Perua, Rumunjske, SAD a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Švedske, Tanzanije, Velike Britanije i Venezuele te će nastupiti u 16 sportskih disciplina.

4. Hrvatske svjetske igre posebne su i po velikom odazivu volontera – studentskih i udruga mladih iz Republike Hrvatske, koji će, kao svojevrsni domaćini, svojim sunarodnjacima iz 31 zemlja svijeta nastojati boravak u domovini predaka učiniti nezaboravnim.

Za vrijeme trajanja Igara, sudionici i natjecatelji bit će smješteni u Studentskom  naselju Stjepan Radić u Zagrebu. Uz sportski i natjecateljski dio, pripremljen je i bogat kulturni, turistički i zabavni sadržaj kako bi sudionicima Igara približili hrvatski kulturni i društveni život te kako bi im boravak u Lijepoj Našoj bio nezaboravan.

Organizatori IV. Hrvatskih svjetskih igara su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatski svjetski kongres.  Igre se održavaju pod pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice RH i pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Grada Zagreba.

Moto IV. Hrvatskih svjetskih igara je; „Jedno je srce, jedna je Hrvatska“.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments