SJEĆANJE

Neka nam sjećanje na jednog od najvećih hrvatskih intelektualaca bude na blagoslov

tekst: Ivica Košak

Slavko GoldsteinU Zagrebu je 13. rujna u 89 godini umro Slavko Goldstein, jedan od najistaknutijih, ne samo hrvatskih nego, srednjoeuropskih intelektualaca.

Slavko Goldstein je rođen u Sarajevu 1928. godine. Već s četrnaest godina bio je s majkom i bratom u partizanima nakon što su mu ustaše početkom NDH ubile oca Ivu koji je bio knjižar.

Slavko Goldstein je djelovao kao publicist, nakladnik, autor i urednik mnogobrojnih knjiga, scenarist i istaknuti židovski aktivist.

Bio je, među ostalim i jedan od osnivača Hrvatske socijalno-liberalne stranke. Dao je neprocjenjiv doprinos razvoju demokracije. Njegove ljudske i intelektualne vrline bile su cijenjene i poznate ne samo u našoj zemlji nego i daleko izvan hrvatskih granica.

Smrt Slavka Goldsteina nenadoknadiv je za cjelokupno hrvatsko društvo i za sve one koji su osobito cijenili njegovu borbu za istinu i pravdu. Slavko Goldstein uvijek se služio argumentima i potkrepljivao sve što je pisao i govorio povijesnim istraživanjima i nepobitnim činjenicama.

Slavko Goldstein je pokopan u petak, 16. rujna 2017. na Mirogoju.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments