UŽIVANJE U POEZIJI

Susret s pjesnikom dr. Adolfom Polegubićem

M2Mannheim/ Susret s pjesnikom, pastoralnim teologom i novinarom, glavnim urednikom „Žive zajednice“,  dr. Adolfom Polegubićem, članom Društva hrvatskih književnika, koji živi i djeluje u Frankfurtu na Majni u Njemačkoj, organiziran  je u subotu 30. rujna u Mannheimu, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Ludwigshafen-Mannheim i Njemačko-hrvatske udruge „Croatia“ Mannheim.

Autora i okupljene u dvorani Gradske kuće u Mannheimu pozdravio je predsjednik ogranka Matice hrvatske Ilija Peran, podsjetivši kako je to treće gostovanje dr. Polegubića u Mannheimu. Pozdravnu riječ uputile su i predsjednica udruge „Croatia“ Marija Kopić i dopredsjednica Organka Matice hrvatske, Katarina Džojić. Na susretu je bio i voditelj Hrvatske katoličke misije Ludwigshafen, fra Slavko Antunović.

M3Ilija Peran je podsjetio kako je Polegubić suvremeni hrvatski pjesnik, a pjesme su mu domoljubnog, refleksivnog i transcedetalnog usmjerenja. Dosad je objavio šest knjiga poezije na hrvatskom i jednu na njemačkom jeziku, a u pripremi su još tri knjige poezije. Objavio je više knjiga iz područja teologije i povijesti, duhovnosti, novinarstva i humora, na hrvatskom i njemačkom jeziku, te više od 20 znanstvenih radova. Zastupljen je u više antologija, a za poeziju je bio i nagrađivan. U pjesmama govori iz svoga životnog iskustva, a potom i iz iskonske ljudske čežnje i žudnje za transcedencijom.

Pjesnik dr. Polegubić je krasnoslovio izbor iz svojim pjesama, poglavito iz triju još neobjavljenih zbirki, što su okupljeni nagradili pljeskom. Jednu svoju pjesmu na hrvatskom jeziku pročitao je mladi pjesnik iz Mannheima Leon Džojić. Ugodno druženje nastavljeno je uz domjenak.

 

M2

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments