USPJEŠNA PRVA JESENJA ZABAVA

 

tekst i foto: Sonja Breljak
413Berlin
/ Tradicionalna Dalmatinsko-lička večer, prva zabava nakon ljetnih praznika u organizaciji i prostorima Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice, prošla je vrlo uspješno. Ugodnoj atmosferi doprinijeli su folkloraši Hrvatske zajednice. Ličke i dalmatinske plesove izveo je Srednji folklor kojeg vode Natalija i Nikolina Sučić te folklor odraslih kojeg vodi Ankica Andrić.
Nekoliko riječi dobrodošlice izrekla je predsjednica Hrvatske zajednice Mira Kiš koja je uz pozdrave i skore termine naglasila kako je Zajednica i ove godine dobila financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan domovine, što će im pomoći u radu, te zahvalila na tome.

Tijekom večeri je o Dalmaciji i Liki, pjesmi i običajima ovih krajeva zborila potpisnica ovih redaka. A na vrijednost i važnost domovine o kojoj uvijek treba govoriti s uvažavanjem i ljubavlju, prigodno je, uz Dan neovisnosti, podsjetio Ante Cicvarić, opunomoćeni ministar koji je zajedno s Ivanom Karanušić, prvom tajnicom, ispred Veleposlanstva RH, nazočio ovoj večeri u Hrvatskoj zajednici. Ugodnoj večeri u Zajednici, koje se prostor kako je vrijeme dalje odmicalo, sve više popunjavao, doprinio je i glazbeni gost, Damir Kozarić.

Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica 11. studenog priprema tradicionalno Martinje- krštenje mladoga vina, te sve koji ovo čitaju a prostorno i vremenski su u mogućnosti, poziva pridružiti im se.

413

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments