MAŠTA MOŽE SVAŠTA

IMG_4281Iserlohn-Vugrovec/ Školski list “Zmajček” Osnovne škole Vugrovec-Kašina, donio je opširnu reportažu o nedavno održanoj Likovnoj koloniji u Vugrovcu koja traje već šest godina a u kojoj je ove godine sudjelovala i naša Ankica Karačić iz Iserlohna.

Reportažu su uradile učenice: Nikolina Antić, Lara Marjanović, Josipa Butković, Lana Belan, Ana Tomašek, Magdalena Šturman, Martina Baltić, Ana Tomašek, Antonia Puškarić, i njihov rad zaslužuje svaku pohvalu.

-I ove godine posjetili smo likovnu koloniju u Vugrovcu koja se svake godine održava u sklopu Vugrovečkog Miholja te smo se imali priliku podružiti s brojnim zanimljivim umjetnicima koji su u naš brežuljkasti kraj stigli sa svih krajeva svijeta. Od svakoga od njih uzeli smo kratku izjavu. Svakoga smo pitali o umjetničkom djelu koje je nastalo povodom likovne kolonije te što ih inspirira u Vugrovcu, a svatko je dobio i pitanje koje je nastalo nakon što smo proučili njihov rad, stoji u uvodu reportaže iz koje izdvajamo razgovor s Ankicom Karačić a koju u cjelini možete pročitati na stranici “Zmajčeka”.

Vježbali smo crtati objema rukama

IMG_4277-e1507275794252-480x381Ankica Perge Karačić , naša poznata umjetnica koja je ove godine na koloniji predstavljala Njemačku, jer tamo živi i djeluje, nam je, prije nego što smo od nje uzeli izjavu pokazala jako zanimljive vježbe crtanja koje pridonose razvijanju obje strane mozga te smo se u njima i mi novinari okušali.

Paralelno je crtala objema rukama te su tako nastali prekrasni crteži srca, leptira i ljudskoga lica.

IMG_4281Gđa Karačić je rekla da su njena djela nastala u Vugrovcu gotova te nam ih je pokazala. Radila je tradicionalnu nošnju ovih krajeva. Imala je model prema kojem je naslikala nevjerojatne slike.

O Vugrovcu kaže da je vrlo brdovit i interesantan. Ona inače dolazi iz Iloka gdje su ravnice pa su je stoga još više svidjeli naši brežuljci.

Kada smo ju pitali da s nama podijeli dojmove s o radionica s djecom hrvatskim iseljenicima u Rimu bila je jako iznenađena pitanjem i rekla je da joj je bilo predivno i da su i djeca bila oduševljena njenim dolaskom. I kada je došla opet sljedeće godine svi su je prepoznali jer im je to bilo jedno nezaboravno iskustvo.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments