36 TI JE GODINA TEK

Berlin/ Danas je Međunarodni praznik rada i spomendan Josipa Radnika, Marijina zaručnika i zaštitnika Republike Hrvatske.

No, danas je i dan u kojemu se obilježava obljetnica osnutka Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin. Nije vrijeme od okupljanja i proslava, no obljetnica je to koje se vrijedi spomenuti.

Prenosimo, tim povodom, riječi predsjednice ovog udruženja, Karmen Meić:…

više

SRETAN VAM PRAZNIK RADA

U ovo čudno vrijeme kad je brojnima uskraćeno pravo rada, kad su nebrojenima uskraćena i osnovna ljudska prava, kad cijeli svijet korača u neizvijesnu sutrašnjicu, više je nego ikada potrebna solidarnost, briga za drugoga, zajednički rad, suradnja i djelovanje.

Valjalo bi zbiti redove, zaboraviti prijepore i svađe i okrenuti se zajedničkom cilju.…

više

KUŠIN OD LEPUŠKE

tekst: Vinko Pavić

Svakomu  normalnu čeljadetu danas se privrne  ono pameti u glavi i možđanin kad samo promisli kako je u ona stara vrimena jedan glavar kuće mora bit promućuran i kako je mora  mislit,  radit i snalazit se.

Ne mislin sad na onu rađu na njivi, u vrtlu i vinogradima,  jer je  tako i tako svakoga, ko god je oda po zemlji i staro i nejačad, čeka njegov dil za uradit, njegov svakidašnji parat,  već mislin na onu žilavu, životnu, rekli bi, vilozovsku rađu, u kojoj se  valjalo nosat sa svakon rđon  i svakin  đavlon što se uplića u pošten svit i svaki dan kidisa na nj.…

više