BRIGA O GROBOVIMA

Posebnost življenja u tuđini je naša tema. Stalno pišemo o njoj …o problemima, o radostima, o mogućnostima i nemogućnostima …o životu u drugom svijetu.

Većina od nas ima neku bližu ili dalju živu poveznicu s domovinom. Isto tako većina od nas ima u domovini neki grob svojih bližnjih.

O tim grobovima se treba brinuti i svi to i činimo manje-više. Ali ponekad nam nedostaje prilika za to, jer jedna od osobitosti iseljeničkog života je da su postaje života ponekad vrlo udaljene.

Tako su i posljednje postaje često vrlo udaljene i sve teže ih je redovno uređivati i održavati.

Ovih dana nam se mailom javila obitelj Jurić iz Zagreba:

Mi smo četvoročlana obitelj iz Zagreba (suprug dipl.ing.elektrotehnike, ja sam dipl.socijalni radnik, sin je student 4. godine prava a kći 4. godine ruskog i portugalskog jezika), koja se potaknuta teškom ekonomskom situacijom i željom svojoj djeci omogućiti uspješan završetak započetih studija (kći Iva je nositelj državne stipendije za nadarene studente za što je svake studijske godine potreban prosjek ocjena iznad 4,5) odlučila  prije dvije godine, u svoje slobodno vrijeme baviti uređenjem i održavanjem grobova na širem području Zagreba (a i u drugim mjestima po dogovoru) za one obitelji koje to iz bilo kojeg razloga nisu same u mogućnosti ciniti.

S obzirom da nam je i samima izuzetno stalo održavati sjećanje na naše članove obitelji koji više nisu sa nama, dubokog smo uvjerenja da radeći ovaj honorarni posao činimo dobro ne samo sebi nego i onima koji ga ne mogu obavljati sami, a željeli bi da posljednja počivališta njihovih najmilijih ne budu zapuštena i zaboravljena.

Kako svaki posao obavljamo uistinu od srca i na način kao i kada  uredjujemo grobove naše obitelji, svi su naši dosadašnji klijenti bili izuzetno zadovoljni i zahvalni, jer su prepoznali da nas ne pokreće samo želja da zaradimo mali dodatni prihod, već i ideja da je briga o ljudima koji su dio naše prošlosti, temelj naše budućnosti, jer bez njih ne bi bilo ni nas.

Toliko obitelj Jurić o sebi i svome radu. Nas je potaknula i dirnula ova priča, jer i mi sami imamo na udaljenim grobljima svoje najmilije i bili bi sretni kada bi imali nekoga tko bi se brinuo o njima, posjetio ih u naše ime ponekad kada mi to nismo u mogućnosti …i informirao nas o tome susretu.

Za slučaj da sa obitelji Jurić želite stupiti u kontakt ovdje su njihovi potrebni kontakti:

e mail: tihidom@gmail.com

tel.:      00385 1 2321685

mob:    091 7844496

Naravno možete pisati i nama, a mi ćemo vaše želje i upite proslijediti obitelji Jurić.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments