MOLITVA I PREDAVANJA U DANE SJEĆANJA

tekst i foto: Sonja Breljak  ….foto album

045 (2)Berlin/ Hrvatska katolička misija Berlin i Hrvatsko kulturno društvo V.F. Mažuranić su s kraja prošloga i početka ovoga tjedna organizirali Dane sjećanja na Vukovar.

Misom zahvalnicom odana je počast žrtvama Domovinskog rata. U okviru Dana sjećanja na Vukovar  gostovao je profesor dr. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

005 (2)Dr Anto Nazor  je održao dva predavanja u misijskoj dvorani na teme: Činjenice o Domovinskom ratu i Obrana Vukovara. Predavanja su za dva dana bila dobro posjećena, među ostalima njima je nazočio i veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj, Gordan Grlić Radman sa suprugom i suradnicima.

Uvod u predavanja načinili su fra Edvard Sokol i fra Radoslav Tolić a na jednom od predavanja zapjevala  je i klapa Berlin. Dr Nazor je na prvom predavanju govorio o činjenicama, događajima i stavovima o Domovinskom ratu.

074Na drugom predavanju govorio je o Vukovaru, simbolu borbe i obrane, demantirao glasine o izdaji Vukovara, dokumentirao činjenicama veliku vojno-tehničku premoć agresora i nadljudsku borbu branitelja Vukovara, danas mjestom posebnog pijeteta. -1991. godina je “sveta godina” na koju hrvatski narod može biti ponosan, jer je uspio obraniti svoju domovinu. Domovinski rat je nešto što nemamo pravo zaboraviti,  rekao je između ostalog dr Nazor.

Posjetitelji su za vrijeme predavanja mogli vidjeti i razne fotografije koje svjedoče o povijesnim događajima iz Domovinskog rata a nakon predavanja imali i prigodu postavljati pitanja vezana za temu.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments