UPOZNAVANJE I PREDBOŽIĆNO DRUŽENJE

tekst i foto: Sonja Breljak  …foto album

028Berlin/
Nakon što se po dolasku u Berlin, poslije misnih slavlja na hrvatskom jeziku, predstavio berlinskim Hrvatima, potom predao vjerodajnice njemačkim domaćinima te se uporedo s upoznavanjem njemačke diplomatske scene, upoznao i s predstavnicima berlinskih udruženja i društava, novi veleposlanik u Njemačkoj, Gordan Grlić Radman, je na susret pozvao i predstavnike svih društava kao i katoličkih misija u Njemačkoj.

Odaziv je bio veoma dobar. Došli su predstavnici hrvatskih udruženja kako iz Berlina, tako i iz Frankfurta, Stuttgarta, Münchena…

Iako je veleposlanikov poziv (…kako bih Vam se predstavio, ali i čuo vaša mišljenja o bitnim temama koje nas povezuju), nagovještavao u jednu ruku, radni susret i razmjenu mišljenja, do toga nije došlo, već je to bilo više upoznavanje veleposlanika te svojevrsni predbožićni prijam, dakle, druženje i osobni razgovori.

079Obraćajući se okupljenima, veleposlanik Gordan Grlić-Radman je istaknuo čast s kojom brižno, vrijedno i s uživanjem gradi i vodi svoju diplomatsku aktivnost, predstavlja domovinu.

Pohvalio je aktivnosti društava i udruženja, pozvao na zajedništvo u kojemu i na različite načine idemo ka istome cilju. Više puta je naglasio otvorenost za sve Hrvate, za sve potrebe udruženja, te želju podržati ih u njihovim aktivnostima.

048Ovom skupu nazočio je i Davor Ivo Stier, Ministar za vanjske i europske poslove Republike Hrvatske, od 2016. do 2017.

U kratkom govoru Davor Ivo Stier je izrazio potporu veleposlaniku u Njemačkoj. –Veleposlanika Gordana Grlić-Radmana poznajem jako dobro. On je pravi profesionalac, diplomata i domoljub, rekao je između ostalog Stier te sve pozvao na intenzivniju suradnju.

Nakon govora veleposlanika i Davora Ive Stiera, gosta iz Hrvatske, okupljeni su se družili, razgovarali i poslužili se domaćom hranom i pićem.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments