ZBORU HVALA

tekst: Sonja Breljak
foto: Branko Breljak
213Berlin/
Dok pišem ove redove u noći sa srijede na čevrtak, ne tako davno vratih se s, manje više, redovite probe srijedom Zbora Hrvatske katoličke misije, onoga koji inače pjeva u crkvi svetog Bonifacija na Mehringdammu, nedjeljom u 13 sati.

Kao što je poznato, iz najava u crkvi, u ovu nedjelju koja je pred nama, na Badnjak, neće biti te nedjeljne mise u 13 sati nego će, već drugu godinu za redom, biti misa polnoćka koja počinje u 19:30 sati. Druge dvije mise polnoćke će biti u crkvi svetog Sebastiana u Weddingu, u 18 sati i u 23 sata (gdje će kao i na Spandau biti i redovite, nedjeljne mise).

Eto, upravo za polnoćku i sve druge božićne blagdane, priprema se i ovaj zbor u kojemu, već popriličan broj godina, pjeva i autorica ovih redaka. Zbor sigurnom rukom koju svi pjevači slušaju, vodi mlada Matija Ćosić a glazbeno na orguljama prati još mlađa Ana Draganović. Matija i Ana ponos su našeg zbora. I šire, cijele Misije. Predivno pjevaju kako solo tako i u duetu. Obje su rođene u Berlinu, odrasle i stasale u glazbenike i ljude, upravo u krilu HKM Berlin.

U nedjelju iza, zbor je u suradnji sa župnikom i svećenicima, organizirao božićnu proslavu u dvorani misije. Družilo se, pojelo i nazdravilo i kako to zboru i priliči, i zasviralo i zapjevalo.

Bilo je lijepo, kao što će to biti i na misi polnoćki i u sve božićne dane. Kao što je to bilo u sve godine iza nas, upravo zahvaljujući i glazbi i druženju. Zboru hvala!

210

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evelin Novak
Evelin Novak
6 years ago

Bravo zborasi za istinski trud i slogu kroz koju velicate Gospodina. Bravo i za Matiju i Anu!