NAŠI U SEULU

Harmonie 1Ilok-Iserlohn-Seul/ U dalekom Seulu, u Južnoj Koreji, održat će se i ove godine, od 25.o8 -03.09.2014. Svjetski festival umjetnosti 21C  ICAA.

Ankica Karačić, likovna umjetnica, porijeklom Iločanka s dugogodišnjom adresom u njemačkom Iserlohnu, direktorica je komisije za odabir umjetnika iz Hrvatske. Do toga je doveo u prvom redu njen kvalitetan rad kao i dugogodišnje sudjelovanje na izložbama na istoku, u Kini i Koreji.

Predsjednica svjetskoga festivala umjetnosti Bo Suk Lee je 2009. godine sudjelovala na putujućoj koloniji “Dunav rijeka fantazije „koja je održana u Iloku.

Harmonie 2Ove godine na festivalu u Seulu Hrvatsku predstavlja pet Iločana: Ankica i Ante Karačić, Maja Novaković Barić, Ivana Ognjenovac, Ana Sladetić i njezin zaručnik Miran Sabić koji je inače iz Samobora. Uz njih će  se u Seulu predstaviti i Zlatko Milaković iz Samobora koji je svoje sudjelovanje obezbijedio preko natječaja objavljenog na na Hrvatskom glasu Berlin.

Pored  predstavljanja umjetničkih radova Ankica Karačić se trudi i da u što boljem svjetlu predstavi zemlju iz koje potječe, ljepote njenih krajolika i etnologiju.

Na otvaranju ovogodišnje izložbe pojaviti će se u živopisnoj baranjskoj nošnji.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments