I ZAGREBAČKI DINAMO NA TURNIRU U ISERLOHNU

tekst: Ante Karačić
Iserlohn/ Četvrti po redu međunarodni malonogometni turnir U15 koji se održava  u Hemberghalle u Iserlohnu, bit će u subotu i nedjelju, 20. i 21. siječnja 2018. godine.

Do sada je od naših ekipa, na ovom turniru sudjelovao Dinamo Zagreb te kao jedna od najboljih ekipa pretprošle godine igrao i u finalu gdje je izgubio od ekipe Borussia Dortmund.

Glavni organizator ovog turnira je  SSV. KALTHOF, klub prigradskoga naselja Kalthof u Iserlohnu.

U tom klubu djeluju i hrvatski ugostitelji koji u blizini imaju restorane. Od samoga začetka turnira hrvatski ugostitelji su sudjelovali u realizaciji. Oni sponzoriraju kompletno Vip ložu sa hranom i pićem. Uz to, snose i troškove boravka zagrebačkog Dinama.

Glavni pokrovitelj turnira je Dagmar Freitag, zastupnica u Bundestagu, inače zadužena za sport.

Naši navijači uobičajeno budu jedni od najbrojnijih i najglasnijih. Bit će tako, nadamo se i ove godine.

Prošle godine je pobjednička ekipa iz Stuttgarta pored pehara dobila i umjetničku sliku- grb grada Iserlohna, rad Ankice Karačić, akademske slikarice koja živi i radi u Iserlohnu. Da se naslutiti da će takvih pozitivnih iznenađenja, biti i ove godine.

Između dvadesetak prijavljenih, malonogomentih ekipa, na ovom turniru će zaigrati i: FC Basel, VFB Stuttgart, Rapid Wien, FC Schalke 04, Hertha BSC Berlin, Dinamo Zagreb, Ajax Amsterdam, Benfica Lissabon, Borussia Dormund…

Dinamo Zagreb je prema rasporedu, u grupi sa: Benfica Lissabon, Borussia Dortmund, FC Köln i SSV Kalthof.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments